Leuk: bij deze hotels is je huisdier ook welkom

 

Hóe leuk, een weekendje weg of gewoon volledig vakantie waar je je huisdier kan meenemen.

 

 

 

Dat wil ik zelf echt al zó lang, lekker de natuur in met een hutje op de hei en dan mag poezenbeest Pebbles mee. Gaat helaas lastig want ik heb echt een aansteller van een kat die al nauwelijks de schutting over durft en daarnaast is ze ook nog eens heel erg gesteld op haar eigen plek. En dan moet je ook nog een locatie vinden waar ze daadwerkelijk welkom is. Nou, met dat laatste kan ik je wel even helpen als jij met hetzelfde probleem zit: deze locaties vinden het namelijk dikke prima als je kat, hond, cavia of ander huisdier meegaat. Ik ben even Booking.com ingedoken en kwam met deze leuke resultaten terug. Al zou ik wel even dubbelchecken mocht het in jouw gewoon om een alpaca of zo gaan.

 

Nederland

1. Logement aan de Vecht — Breukelen
Een onwijs mooi plekje hier, dit gigantische buitenhuis. Deze bestemming ligt aan de Vecht, dus je kan ook een bootje huren om zo een beetje de buurt te verkennen. Er zijn zelfs katten die daar onwijs van kunnen genieten.

 

2. Plein 40 — Zoutelande
Deze bestemming ligt vlakbij het strand, dus kan je lekker uitwaaien, een duik nemen als je daar zin in hebt of gewoon een wandeling maken. De kamers hier zijn helemaal erop ingericht dat je je huisdier meeneemt, dus ze zijn niet alleen toegestaan maar ook echt welkom.

 

3. Garden Suite Centre — Amsterdam
Kijk, deze durf ik misschien als eerste aan, want dit is gewoon middenin mijn stad: Amsterdam. Maar dan uit de drukte, met een privétuin en hartstikke ruim. Daar kan ik me prima een weekendje vermaken.

 

Europa

1. Rome Cavalieri, Waldorf Astoria — Rome, Italië
Aaahh, Bella Italia. Oprecht één van mijn favoriete steden, het is gewoon een gigantisch groot openluchtmuseum en ik krijg er nooit genoeg van. Maar dit hotel… Dan zie ik denk ik eigenlijk weinig van de stad, maar blijf ik met m’n huisdier hangen in het paleisje.

 

2. The Goodwood Hotel — Chichester, Engeland
Deze stad moest ik even op zoeken op Google, want echt nog nooit van gehoord. Het ligt rechts van Southampton, aan de kust. Ultieme rust, want voor je huisdier genoeg ruimte en voor jou een spa en golfbaan en zelfs een dansstudio. Woopwoop.

 

3. Agroktima — Leonidio, Griekenland
Deze gaat meteen op de bucket list, want wat ziet het er hier prachtig uit. Op de Peloponnesos (mijn favoriete deel van Griekenland), dus een topbestemming als je een road trip gaat doen. Natuur is hier prachtig, het weer ook en het eten authentiek Grieks (en spotgoedkoop). En dan slapen Pebbles en ik hier. Denk dat zij, ook al is ze een kat, ook van de uitzichten gaat genieten.

 

Bron: Booking.com

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer