Hoezooo te oud voor tv?

Gallyon van Vessem, één van de presentatrices van Hart van Nederland, moet met het programma stoppen omdat ze te oud zou zijn. Belachelijk!

 

 

Hallo? Directie van SBS… Is daar iemand? Te oud om te presenteren? Bent u nou volledig op uw achterhoofd gevallen of hoe zit dat?

 

Die vrouw is prachtig, slim en al jaren verbonden aan het programma. Maar omdat Hart van Nederland een nieuwe fase in gaat, is er voor haar geen rol meer. Met andere woorden: Gallyon, je bent inderdaad prachtig, slim en al jaren aan het programma verbonden, maar je bent gewoon te oud.

 

Te oud, hoezoooo? Alsof het Nederlandse publiek alleen maar naar heel jonge grietjes wil kijken. Meisjes die het van hun gladde looks moeten hebben, maar waarschijnlijk lang niet zo leuk zijn als Gallyon. Helaas denken de omroepbazen daar anders over want zelfs John de Mol, de aller- allergrootste in omroepland, liet laatst in De Wereld Draait Door weten dat ‘er een bepaalde houdbaarheidsdatum is’ voor tv-gezichten.

 

Zijn eigen zuster Linda, de 50 inmiddels ruim gepasseerd, is nota bene een van de grootste trekkers van televisie. Ook zij is prachtig, slim en al jaren verbonden aan diverse programma’s en zij mag wel blijven? Omdat het je zusje is? Of omdat ze gewoon hartstikke goed is? Net als Gallyon en haar collega Selma van Dijk, die ook het veld moet ruimen. Daar snap ik dus he-le-maal niks van. Iemand die me dat kan uitleggen?

 

Gelukkig is mijn vriend Jan de Hoop, inmiddels 64 en dus, sarcastisch gezegd, wel heeeel erg oud, ook laaiend vanwege deze opmerkelijke zet van de omroepbazen van SBS6. Op Twitter zei hij daarover: ‘Ik zie nergens verontwaardiging dat de uitstekende Gallyon van Vessem aan de straat gezet wordt bij Hart van Nederland, omdat ze te oud is. Dan doe ik het maar. Ik vind het een godvergeten schandaal!’

 

 

Kijk, dat vind ik dan wel weer mooi. Good old Jan, met bril en rimpels, gaat nog lang niet met pensioen. Zijn contract is zelfs weer met twee jaar verlengd. Misschien heeft RTL nog een leuk programma waar Gallyon goed bij zou passen. Dat zou natuurlijk wel weer gaaf zijn. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit