Hoezo een vrije dag?

 

 

Ken je dat: je hebt een vrije dag, maar je hebt het drukker dan ooit.

 

 

 

Ik werk niet op maandag dus gisteren had ik een vrije dag. Dat wil zeggen: een dag waarop ik geen stukjes voor Franska.nl zit te tikken. Maar om nou te zeggen dat het een dag vrij was…

 
Ik moest om half negen al in Amsterdam zijn vanwege een afspraak met mijn dochter. Om tien uur stond ik weer buiten en moest ik haar afzetten bij haar kamer. Nee, moeders heeft geen tijd voor koffie, en weer door. Op naar de Makro, want ik was nu toch in de buurt. Auto volgeladen met van alles en nog wat en hop naar huis waar mijn Takkie al achter de deur stond te wachten met gekruiste pootjes. Rondje park voor een plasje en een frisse neus.

 
Daarna de was, de droger en de strijk. Even met de stofzuiger door het huis was ook geen overbodige luxe en, als ik dan toch bezig was, snel een sopje door het sanitair. Dan de bloemen weg, de vaatwasser leeg en een boodschappenlijstje maken. Want na het weekend lijkt het wel of er een sprinkhanenplaag door Huize Smit is gejaagd. Alles was weer op.

 
Met een kar boodschappen waar je niet overheen kon kijken reed ik weer naar huis. Ik sleepte me een breuk met de boodschappen en de spullen van de Makro. En toen alles op zijn plaats stond was het inmiddels vijf uur en ging ik heel even zitten met een kop thee zodat ik snel nog een paar telefoontjes kon doen. Daarna op een drafje weer een rondje met het hondje.

 
Toen ik weer thuiskwam dook ik de keuken in voor een verantwoorde maaltijd die meer tijd kostte om te maken dan om op te eten.

 
Hoezo een VRIJE dag, vrij dekt niet bepaald de lading, dacht ik toen ik uitgeteld op de bank plofte. Ik denk dat ik voor m’n volgende vrije dag een hotelletje op de Veluwe boek. Niks boodschappen doen of wasje draaien. Vrij = vrij. PUNT.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit