Hoe meer lichtjes hoe leuker

 

Dus ik haalde mijn kerstverlichting van zolder om de boom op te tuigen, maar toen bedacht ik me dat je veel meer kan met al dat licht. Hier wat tips.

 

1. Naa(l)dloze boom

Geen naalden, wel een boom? Het kan. Een paar spijkertjes in de muur, lichtjes wikkelen en klaar is Franska. Stukken minder gedoe, maar wel zo gezellig. En liever geen spijkers in je gestucte muur? Kies dan voor een houten plank.

 

 

2. Mistletoe 2.0

Eén die ik dit jaar voor het eerst zag, maar bijzonder romantisch vind. Ga naar de speelgoedwinkel voor een hoelahoep, neem een mooie dennentak en voeg licht toe. Het voelt bijna als een sprookje. Wie weet is het de nieuwe mistletoe.

 

 

3. Een klein glaasje


Vast dat er bij jou ook een flesje of twee door gaat deze maand. Ga niet naar de glasbak, maar verlicht ze. Vooral warm oranje en rood doen het goed. En als je een etiketvrij en schoon glas wilt, dan kun je dat natuurlijk op de kop tikken bij je huis-tuin-en-keuken-zaakje.

 

 

4. Minder is meer

Houd je van simpel, maar feestelijk? Men neme een grote tak voor in huis, hang er een slinger van licht in, voeg kerstballen naar smaak toe en klaar.

 

 

5. Een klassieker 


Is de nieuwe mistletoe je net wat te veel? Kies iets makkelijkers. Je hebt vast nog een windlicht buiten gebruik. Leuk die op met kerstig groen en lampjes.

 

 

6. Niets houterigs aan

Dol op sterren, wat minder in een boom? Haal een houten exemplaar in huis en versier ze. Ook leuk voor buiten, hebben de buren er ook nog plezier van.

 

 

7. Op z’n Amerikaans

Ook de tuin mag gezellig. En waarom niet gewoon een tikkeltje Amerikaans en over de top? Als je toch bezig bent, pak dan even flink uit.

 

 

 

Door Tessa Holtrop