Hoe kan het dat ik bij de Appie steeds opnieuw controle krijg?

albert heijn supermarkt

 

Ken je dat? Je doet je boodschappen met de scanner en voor je het weet heb je weer controle.

 

 

 

Afgelopen week ging ik een paar keer boodschappen doen in een, voor mij nieuw, filiaal van de Albert Heijn. Mandje gepakt, persoonlijke bonus geactiveerd en zo nog even snel de paden door op zoek naar ingrediënten voor een Surinaamse roti. Omdat er een lange rij stond voor de kassa liep ik snel naar de zelfscankassa om af te rekenen. In totaal had ik 7 producten dus je zou zeggen dat ik zo klaar was. Maar in plaats van snel af te kunnen rekenen, had ik controle.

 

De medewerker moest 5 artikelen bliepen en toen mocht ik gaan. De volgende dag ging ik weer naar dat filiaal, want het ligt op mijn route naar huis. Dit keer dacht ik snel in te slaan voor een pasta met zalm. En weer stond ik met maar een paar ingrediënten bij de zelfscankassa. Want waarom zou ik in de rij voor de gewone kassa gaan staan als ik maar een paar dingen af te rekenen heb? Maar weer was ik aan de beurt. Ik had maar 5 dingen, maar pas toen ze alle vijf door de medewerker waren gecontroleerd mocht ik gaan. Wat toevallig, dacht ik nog toen ik door de schuifdeuren terug naar mijn fiets liep.

 

Maar toen ik een paar dagen later in dezelfde winkel bij dezelfde zelfscankassa weer gecontroleerd moest worden vond ik het opeens heel wat minder grappig. Drie keer in dezelfde week in hetzelfde filiaal gecontroleerd worden terwijl ik niks verkeerd had gedaan. Sterker nog, ik heb nog nooit iets vergeten te scannen, laat staan gejat, in de blauwe supermarkt. Ik was er opeens wel een beetje klaar mee, ik ben toch zeker geen crimineel?

 

Het is dat deze winkel op de route van m’n werk naar huis ligt en het een lekker fris filiaal is, anders was ik wel naar die gele of rode super gegaan. Daar scan ik tot ik een ons weeg en hebben ze nog nooit nagekeken of alles wel klopte. Drie keer in een week controle in dezelfde winkel vind ik niet bepaald klantvriendelijk.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit