Een kerst zonder Sisi is als een kerstboom zonder piek

 

Er zijn zo van die dingen die mij het echte kerstgevoel geven. Een grote schaal met stoofpeertjes, een mooi boek onder de boom en kijken naar mijn favoriete serie aller tijden. Mooier wordt het niet.

 

 

 

Deze tweede kerstdag is er weer eentje om in een lijstje te doen. Uitslapen, eindeloos ontbijten in pyjama en dan de keuken in voor een enorme pan stoofpeertjes en op de bank met een fijn nieuw boek. Maar om het echt helemaal af te maken zet ik altijd mijn favoriete serie op. Want een kerst zonder Sisi is als een kerstboom zonder piek.

 

Voorheen moest ik het met mijn oude dvd’s doen met de serie uit de jaren 50 waarin een beeldige Romy Schneider met haar ruisende rokken eindeloos in katzwijm viel als ze bij haar prins Franz Josef in de buurt was. Inmiddels is het bijna 2023 en heeft Sisi (tegenwoordig geschreven met een s) een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Sisi 2.0, kun je bijna zeggen. Deze nieuwe serie was vorig jaar een doorslaand succes en had op het lange haar en de enorme jurken na nog maar weinig te maken met de mierzoete trilogie uit de fifties.

 

Nadat de dochter van Sisi en Franz Josef aan het einde van seizoen 1 overlijdt, zou de geboorte van hun zoon en troonopvolger het geluk van het echtpaar weer compleet moeten maken. Toch hangen er in het nieuwe seizoen donkere wolken boven het Oostenrijkse keizerrijk. De Sisi (een prachtige Dominique Devenport) en Franz (door de knappe Jannik Schümann) van nu zijn veel meer mensen van vlees en bloed met een heftige relatie vol depressies, familieruzies, hartstocht en buitenechtelijke affaires. En de Oostenrijkse keizerin is allang geen teer poppetje meer dat om de haverklap flauwvalt, en dat maakt deze nieuwe versie veel interessanter om naar te kijken.

 

Vanavond om 20.30 uur start op NPO2 de nieuwe, tweede reeks over een onstuimige periode uit het leven van Sisi en het belooft een behoorlijk juicy verhaal te worden. Precies wat je nodig hebt voor de feestdagen, mooier wordt het niet.

 

Het volledige tweede seizoen is te bingen op NPO Plus en vanaf vanavond zendt KRO NCRV dagelijks om 20.30 uur een aflevering uit op NPO2.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit