Is er iemand die dit nog weet? Jij misschien?

 

Ik roep maar even de hulptroepen in. Stel het schiet je zo te binnen, dan kan ik weer verder met eventuele andere hoofdbrekens.

 

 

 

Kou Foe, wie zei dat ook alweer? Was dat Felicio, de zigeuner uit Pipo de Clown? Dezelfde als die van de soep met de sliertjes? Volgens m’n man was het een eskimo die drie afleveringen heeft meegedaan met Pipo. Wie weet het? Jij?

 

O, pardon. Ik zou je natuurlijk eerst weleens even een fijne tweede kerstdag kunnen wensen. Bij deze. Dat de restjes van gisteren maar heerlijk mogen smaken. Of duik je vandaag weer de keuken in? Of eet je ergens anders? Of?

.
Maar waarom ik het over Pipo en kou foe had?

 

Voor het eerst in m’n leven heb ik last van kou foe. Koude voeten dus. Zelfs in Finland met min vijfendertig graden had ik nergens last van, maar dat is dan ook heel lang geleden, toen ik nog styliste was en winterfoto’s moest maken. Nu snak ik naar die sloffen die ik daar altijd zag staan. Ik heb ze tijdens onze zomervakanties natuurlijk vaak genoeg gezien in van die winkels met de allermooiste Finse spullen. Maar ja, omdat het daar ’s zomers vaak tropisch warm is, komt het niet in me op om die wollen dingen te kopen. Gelukkig heb ik ze nu te pakken, dankzij Wildling.

 

 

Lotussloffen heten ze. Wat ik op hun website las is dat ze schoenen met flinterdunne zolen maken die ervoor zorgen dat je een ‘barefoot’ ervaring mét bescherming en comfort hebt. Blootsvoets lopen brengt volgens hen veel gezondheidsvoordelen met zich mee en helpt je te vertrouwen op je natuurlijke balans. Hun schoenen worden handgemaakt van milieuvriendelijke materialen. De Finse sloffen zijn zelfs voor negentig procent van merinowol. Daar hoor ik de laatste tijd steeds meer lovende verhalen over. En trouwens, die merinoschapen zien er ook zo schattig uit.

 

Stel nou, je bent door me aangestoken en wilt ook een paar van hun schoenen? Ik mag een voucher van € 89,- verloten. Even reageren op Facebook. Mailen lukt niet, want de redactie heeft een weekje vrij.

 

Ik wens je nogmaals een fijne tweede kerstdag en ook alvast een mooie jaarwisseling. En dat alles met warme voeten.

 

Liefs van Franska

 

PS. Ik heb intussen zelfs een paar beenwarmers gekocht. Die heb ik nog nooit van m’n leven gedragen. Nee, ook niet toen ze hartstikke hip waren, want toen vond ik ze ‘stom’. Ik bedenk nu pas dat ik die natuurlijk makkelijk zelf had kunnen breien. Misschien doe ik dat deze week nog wel. Nou, tot gauw!

Door: Franska

Afbeelding van Franska