Hoe is het met… Frizzle Sizzle?

 

Had jij ook dat getoupeerde haar en een outfit van Didi?

 

Elk lid van het damescombo Frizzle Sizzle was in de jaren tachtigeen stijlicoon avant la lettre met hun getoupeerde haar en outfitjes van Didi. Misschien straks weer, want er zijn geruchten over een aanstaande hereniging. Frizzle Sizzle, straight outta ’t Gooi!

 

Lommerrijke lanen, rietgedekte daken, gemanicureerde gazons, wapperende meisjesharen op de fiets en op vrijdag tipsy worden van de shandy: die connotatie hadden Mandy, Marjon, Laura en Karin aan hun hockeyrokjes hangen, oftewel: het meidengroepje Frizzle Sizzle, straight outta ’t Gooi. Hun grootste hit hadden ze natuurlijk met hun songfestival-inzending Alles heeft een Ritme. Als je het nu terug hoort, valt het op hoe puur, bijna onschuldig het kwartet klinkt. En ook: hoe beleefd de frasering van hun ABN is. Natuurlijk hadden ze ook lang op hun rollende R kunnen oefenen bij Kinderen voor Kinderen.

 

frizzle sizzle nu

 

Veelbesproken scheiding
Toegegeven, muzikaal was het Frizzle Sizzle vooral heel poppy, maar dat deze gedroomde vriendinnetjes uit de eigthies een onuitwisbare inprent achterlieten, mag blijken uit het feit dat ex-lid (ze gingen in 1990 uit elkaar) Laura Vlasblom (54) nog bijna dagelijks wordt herkend op straat. Bijzonder: want op een huwelijk en veelbesproken scheiding met Bastiaan Ragas na, leefde ze na Frizzle Sizzle redelijk onder de radar. De enige die daarna nog heel veel op het podium stond was de blonde vamp Mandy Huydts, die na haar conservatorium-opleiding furure maakte als één van de Frogettes van René Froger. Daarnaast spreekt de 54-jarige blondine stemmetjes in voor tekenfilms en zingt ze jingles in, zoals die van Koffietijd.

 

Los Angeles
Ook Marjon Keller (53) is nog zeer actief in medialand. Zo is ze de centrale stem van RTL4 en is ze voice-over van veel programma’s, zoals House Vision. Verder doet ze tal van reclame-spots en als je goed luistert, kan je haar herkennen in navigatiesystemen! Haar zus Karin (55) vertrok na een tv-flirt bij Veronica naar de States. Eerst woonde ze in Los Angeles en daarna in Lake Tahoe. Vooral die laatste halte bleek toch een beetje eenzaam. Gevolg: Karin keerde zeer recent terug naar Nederland en dames sluiten – net als de Dolly Dots – een reunie niet uit. Nou, wij staan helemaal vooraan!

 

 

Dit artikel verscheen eerder op Falder.nl

 

Credits foto: Jim Hoogendorp  en Facebook/Frizzle Sizzle,