Hillary Clinton is fan van Meghan Markle
 

Meghan Markle heeft het niet makkelijk. Dat is het understatement van het jaar.

 

Schiet mij maar lek, ik snap het niet. Het lijkt wel of deze prachtige vrouw de nationale schietschijf van Groot-Brittannië is geworden. En waarom?

 

Meghan had al een ronkende carrière eer ze haar prins ontmoette. Daarmee verdiende ze haar eigen centjes. Een heleboel eigen centjes. Ze probeert al jaren om van de wereld een betere plek te maken. Door de inzet van haar bekendheid, en nu ook door die van haar koninklijke echtgenoot, weet zij deuren te openen die voor anderen potdicht blijven. En toch vinden de Britten haar niet te pruimen. Hoe kan dat nou toch?

 

Ook Hillary Clinton begrijpt niet waarom de Britse pers zo negatief over Meghan is. In een interview met de Britse krant The Sunday Times laat de voormalige First Lady van de Verenigde Staten weten wat ze werkelijk van deze hetze tegen Meghan vindt.  

 

‘Ik vind de manier waarop ze door de pers wordt behandeld echt vreselijk. Ik vrees dat haar gemengde afkomst de oorzaak is. Als dat daadwerkelijk zo is, moet iedereen zich doodschamen,’ zo zegt ze.

 

Als er één vrouw is die snapt waar Meghan mee te maken heeft, is het Hillary Clinton wel. Ze steekt haar bewondering voor de Duchess of Sussex dan ook niet onder stoelen of banken.

 

Zo, die zit.

 

En kijk eens hoe het met Hillary gaat na al die jaren van kritiek. Ze blijft zich inzetten voor doelen waar ze in gelooft en is daarmee een voorbeeld voor heel veel vrouwen.

 

Misschien ook wel een beetje voor Meghan? Alsof Hillary tegen haar wil zeggen: ‘Meid, trek je er niks van aan. You go, girl!’

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit