Hoe gaat het nu met Hillary Clinton?

 

Eerst was ze first lady, daarna werd ze bijna de president van de Verenigde Staten. Maar wat doet deze powervrouw nu in het dagelijks leven? Nou, dit…

 

Hillary Clinton, nu 71 jaar, is opgegroeid in een buitenwijk van Chicago. Na haar studie op Wellesley College schreef ze zich in aan de Yale Law School. Tijdens deze opleiding in 1970 begon ze te daten met een van haar klasgenoten, Bill Clinton.

 

In 1992 werd Hillary’s man, Bill Clinton, verkozen tot president en in 1996 kwam daar nog een tweede termijn bij. Als first lady had Hillary een doel voor ogen: het hervormen van het gezondheidszorgsysteem zodat alle gezinnen toegang zouden hebben tot de zorg die ze nodig hebben tegen betaalbare prijzen. 

 

In 2008 nam ze het op tegen Obama om de kandidaat van de democratische partij te worden in de race voor het presidentschap. Ze verloor toen van Obama maar hij benoemde haar tot zijn minister van buitenlandse zaken. In 2016 was Clinton hoopvol opnieuw in de race gestapt om het Witte Huis. Ook toen won ze net niet. Maar dat ze verloor was wel een beetje twijfelachtig, gezien de mogelijke inmenging van haar tegenkandidaat Donald Trump.

 

Na twee mislukte pogingen liet Clinton weten het niet nog eens te willen proberen: “Ik kom niet meer op, maar ik zal mij wel verder inzetten voor hetgeen waarin ik geloof.” 

 

Maar hoe gaat het nu met Hillary Clinton? Wat zijn haar hobby’s? Houdt Clinton zich nog bezig met de politiek? En wat doet ze het liefst in haar vrije tijd? Daar was ook ik erg nieuwsgierig naar, vandaar dat ik dat ben gaan onderzoeken. 

 

Op dit moment woont Hillary samen met haar man Bill in Chappaqua, New York. Hier hebben ze een prachtig huis met een mooi zwembad waar Hillary graag haar baantjes trekt. Want zwemmen, daar houdt ze van. 

 

Chelsea, de dochter van Hillary en Bill, is getrouwd met Marc Mezvinsky. Samen hebben ze drie kinderen: Charlotte, Aidon en Jasper. In interviews laat Hillary weten hoe gek ze op haar kleinkinderen is. Voor een belangrijke conferentie of presidentieel debat krijgt ze een schattig filmpje opgestuurd waarin haar kleinkinderen haar succes wensen.  

 

Nu vraag ik mij af hoe Hillary en Bill als grootouders zijn. Wat denk jij? Vast heel normaal, zoals dat hoort. Samen zwemmen in de tuin, spelletjes spelen, en misschien doet Bill wel mee met een potje basketbal. 

 

Daarnaast vindt Hillary het heerlijk om met haar honden lange wandelingen te maken en met vrienden te dineren. Ik zie dan een lange gedekte tafel voor me, Amerikaanse stijl, met veel eten en vrolijke mensen. Dat ze na het eten met z’n allen genieten van een echt goede film. En de volgende dag zalig uitslapen tot laat in de ochtend. Deze combinatie is Hillary’s ideale dag. Dit laat ze weten in een interview met ABC News.

 

 

Maar zo gaat het nog niet iedere dag. Ondanks dat Clinton heeft aangegeven niet nog een keer te proberen om de president van Amerika te worden blijft zij zich dus wel inzetten voor hetgeen waarin zij gelooft. Op haar website staan de visies die zij heeft voor de toekomst van Amerika duidelijk omschreven. Zo wil ze een eerlijk belastingstelsel, betere gezondheidszorg en gehandicaptenrechten, aandacht voor klimaatverandering et cetera. President zal ze waarschijnlijk niet meer worden maar achter de schermen zal ze zich altijd inzetten voor deze doelen. 

 

Ik heb er bewondering voor hoe Hillary Clinton haar droom najoeg om haar doel te bereiken, en hoe ze door bleef gaan toen dat niet lukte. Ze wil mensen helpen en dat doet ze nog steeds. Ik hoop dat ze zich niet over haar toeren werkt en af en toe ook wat vrije momentjes pakt. 

 

Want hoe fijn is het dat ze nu tijd heeft om iedere dag die leuke dingen te kunnen doen met haar man, familie, vrienden, kleinkinderen en honden?! Klinkt goed, nietwaar?

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers