Hier kun je de beeldige kleding van Prinses Diana in het echt zien

prinses Diana

 

Was Diana ook jouw stijlicoon en ben je dol op kostuumdrama’s zoals The Crown? Dan is dit de tentoonstelling voor jou.

 

 

 

Misschien was je dol op deze Queen of hearts of vond je haar ronduit een drama queen, smaak had prinses Diana in ieder geval wel. Ze werd niet voor niets een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld. Niet alleen om haar looks bleef je naar haar kijken, ook omdat ze keer op keer een fantastische outfit aanhad die meteen door ontelbaar veel vrouwen werd gekopieerd. En met een ongelimiteerd kledingbudget kon ze dragen wat ze wilde en stonden de couturiers voor haar in de rij.

 

 

Een aantal van haar iconische stukken zijn binnenkort te zie in het Kunstmuseum in Den Haag, zoals een glitterjurk van Catherine Walker en een pakje van good old Karl Lagerfeld, de master himself bij Chanel. Niet echt een outfit om de keuken in te boenen en daarom des te leuker om in het echt te bewonderen in het Kunstmuseum.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kunstmuseum Den Haag (@kunstmuseum.nl)

 

Deze prachtig gemaakte stukken zijn onderdeel van een grotere tentoonstelling met kledingstukken uit een vervlogen tijdperk. Het museum nam namelijk een duik in de geschiedenis van de Britse mode. Denk aan de brave kostschooluniformen, de korte rok van Mary Quant in de swinging sixties, de punks zoals The Seks Pistols en natuurlijk de riante garderobe van de Britse royals. Van hoeden op Ascot tot avondkleding bij de zoveelste première.

 

 

Bedacht door talloze iconische ontwerpers als Alexander McQueen, Stella McCartney (jawel, de dochter van Beatle Paul), Liberty’s, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano en vele anderen, inclusief een prachtig eerbetoon aan Vivienne Westwood die wel raad wist met de klassiekers zoals een schotse ruit.

 

 

Dus ben je dol op kostuumdrama’s zoals The Crown en de kleurrijke mantelpakken van The Queen, of draag je ook graag bloemetjesjurken en parelkettingen? Dan is dit de tentoonstelling voor jou. Te zien dus in het Kunstmuseum in Den Haag van 9 september 2023 tot en met 7 januari 2024. Wil je niet in de rij staan om een kaartje te bemachtigen? Dan kun je hier alvast je tickets reserveren.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit