Hete thee bij warm weer, zin of onzin?
 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Hete thee bij warm weer, zin of onzin?

 

Mijn moeder zei altijd: bij warm weer, moet je juist wat warms drinken. Liever een kop kruidenthee dan een glas frisdrank met ijsblokjes, want van heet drinken koel je meer af. Is dat waar? We koelen vooral af via zweet op de huid. Daarom plakte iedereen de afgelopen weken vast aan de autostoel en terrastafel, want met zulke hoge temperaturen wordt je huid nat en plakkerig. De bedoeling is dat dat zweet verdampt, waardoor je iets afkoelt. Het voelt niet altijd alsof dat werkt, maar in de praktijk lukt het vrij aardig. Of je nou in de vrieskou loopt of op het strand bakt, je lichaam blijft ongeveer dezelfde temperatuur houden doordat je huid de heleboel regelt.

 

Warme choco, iemand?
Als het zo broeierig warm is, wil je je huid een handje helpen. Een koude douche, dat koelt lekker af. Fout: door het koude water gaat de doorbloeding van je huid omlaag, waardoor je meer moeite hebt om de warmte af te voeren. Een lauwe douche is beter. En dat geldt ook voor warme dranken. Een warme chocolademelk is een beetje gek, maar een kop hete thee zorgt ervoor dat je meer gaat zweten, waardoor je afkoelt.

 

Moeder weet ‘t
Goed om te weten: dit werkt alleen als je het rustig aan doet. Als je net een rondje hebt hardgelopen of een partijtje getennist, dan moet je geen hete thee gaan drinken. IJsthee dan, misschien? En bij de volgende hittegolf: rustig aan doen, lauw douchen en warme thee drinken. Thanks voor de tip mam!

 

Door: Redactie FavorFlav