Het zijn net mensen, die leden van the royal family

 

Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van The Crown is er nu nog meer om van te smullen….

 

Krijg jij ook geen genoeg van het Britse koningshuis? Toch wel bijzonder hoe zij de gemoederen bezighouden. Nu gebeurt er ook een hoop waar wij gewone stervelingen iets van vinden: macht, intriges, overspel en echtscheiding; Dallas en Dynastie waren er niks bij.

 

De Netflixserie The Crown wordt niet voor niks zo verschrikkelijk goed bekeken. Het zijn net mensen, die Windsors, maar toch ook weer niet. Want wat er in the royal family allemaal is gebeurd, daar kun je boeken mee vullen. Van de affaire tussen Mrs. Simpson en The King tot het droevige auto-ongeluk van Diana. De huwelijken en de echtscheidingen, de pracht en praal.

 

Nu is er een nieuwe zesdelige documentaireserie op NPO2 waar je via archiefbeelden en commentaar van deskundigen een reëel kijkje in het leven van de dynastie van de Windsors krijgt. Dus niet zozeer op de smeuïge roddels van de sensatiepers, maar zoveel mogelijk op feiten gebaseerd.

 

In de eerste aflevering van De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis, zie je het verhaal van een dolverliefde King Edward die zijn leven niet meer zonder Wallis Simpson wil leiden. Die arme man is zo in de ban van haar dat hij er de troon voor opgeeft. Het verhaal wordt ondersteund met heel bijzonder filmmateriaal waardoor je bijna medelijden met hem krijgt.

 

Ik zat weer aan het scherm geplakt hoor. Gelukkig heb ik nog vijf afleveringen te gaan.

 

‘De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis’ wordt de komende weken op dinsdagen rond 22:10 uur uitgezonden op NPO 2.

 

Wil je de eerste aflevering nog even terugzien? Klik dan hier.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit