Ex-vrouw Elton John eist miljoenen

 

Voordat Elton John gelukkig was met zijn huidige man, David Furnish, is hij in de jaren 80 al eerder getrouwd geweest. Met een vrouw.

 

Ik vind het moeilijk voor te stellen, misschien omdat het van voor mijn tijd is, maar toch is het zo: Renate Blauel mocht zich Mrs. John noemen van 1984 tot 1988. En die vier getrouwde jaren kunnen hem nu duur komen te staan.

 

Binnenkort staan de ex-echtelieden tegenover elkaar in de rechtbank. Renate Blauel wil drie miljoen pond zien van haar ex-man (omgerekend zo’n 3,3 miljoen euro). Geen misselijk bedrag. En waarom ze dat wil? Volgens haar heeft hij hun overeenkomst verbroken door een boekje open te doen over hun huwelijk in zijn autobiografie ‘Me’. Ook was haar personage te zien in de film Rocketman, wat ook niet de afspraak was.

 

Volgens Blauel strookt veel niet met de werkelijkheid en spelen haar mentale problemen weer op sinds de film en het boek. In het boek werden al diverse passages geschrapt na verzoeken van Blauel, maar dat is haar duidelijk niet genoeg. Zo zou ze ook het stuk weg willen hebben waarin Sir Elton John stelt dat hij nooit de intentie heeft gehad om een gezin met haar te stichten; dit verzoek werd eerder al afgewezen.

 

Nou, zo te lezen wordt dat een pittige rechtszaak, zeker gezien het hoge bedrag dat ze vraagt. To be continued, dat is iets wat zeker is…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer