Het wordt met de dag gekker in de VS

 

In Washington, een ruime 6000 kilometer hiervandaan, in een Amerikaanse supermarkt: Een man laadt zijn kar vol met wc-eenden en allesreiniger.

 

‘Terugzetten meneer, één wc-eend en allesreiniger per klant. U bent aan het hamsteren!’ bijt de kassamedewerkster hem toe. De man schreeuwt haar toe dat ze oliedom en dus ontslagen is en dat ze de wetenschap dwarsboomt. Dat hij wel kan zien dat ze nooit Fox kijkt, anders had ze beslist geweten wie hij was.

 

Hij is de man met dat gele haar en dat oranjegebruinde gezicht. Degene die iets geweldigs heeft verzonnen. Zijn geweldige idee gaat de wereld bevrijden van het coronavirus. Zijn geweldige onderzoekers gaan zijn geweldige idee uitvoeren. Een geweldiger idee is nog nooit bedacht in dit geweldige land. Er gaat een geweldig vaccin komen dat bestaat uit een desinfecterend middel. Daarmee bezorg je wereldwijd iedereen schone longen. Een soort mondiale schoonmaak. De moeite waard om dit snel snel snel te onderzoeken. Vandaar dat meneer zelf even de boodschappen doet en dan zal zo’n kassamedewerkster die van toeten noch blazen weet hem een beetje voor de voeten lopen.

 

Ik wist niet wat ik zag, vanochtend op het nieuws. Ik hoorde het deze man zelf opperen, de man die elke dag zichzelf op de borst klopt omdat hij de coronacrisis zo geweldig aan het managen is, in zijn land met de meeste besmettingen ter wereld.

 

Een Zambiaanse verpleegkundige stuurde onlangs het berichtje de wereld in, dat je verdund bleekwater moest drinken. Dat zou het virus mores leren. We wisten niet hoe snel we daarop moesten reageren met: ‘Lieve X, verspreid deze onzin niet, het is levensgevaarlijk!’ Van iemand die een niet zo heel beste opleiding heeft genoten kun je deze bagger nog hebben. Maar we hebben hier te maken met iemand die zegt dat hij een wereldleider is. Een wereldleider bij wie ik het eerste medeleven met de families van overledenen nog moet horen. Wordt hij aangesproken op zijn dagelijkse opschepperij, dan bralt hij weer dat CNN fake is en de journalisten eveneens. Het engste is dat de helft van de stemmers deze levensgevaarlijke man schijnt te geloven.
Ik wens de Amerikaanse kiezers toe dat het losgetrilde inzicht bij deze en gene weer gaat functioneren op 20 november a.s. Bevrijd de wereld van iemand die uitsluitend zichzelf geweldig vindt.

 

Door: Wieke Biesheuvel

Wieke Biesheuvel werkte en woonde zes jaar in Zambia, is nu voorgoed terug en probeert het Nederlandse leven weer onder de knie te krijgen. Waarbij ze beurtelings verbaasd, boos, dolgelukkig, verward of blij is.

Afbeelding van Wieke Biesheuvel