Het leukste uitje in de lente

 

Ik heb echt wat gemist. Al jaren woon ik om de hoek, maar ik was er nog nooit geweest.

 

 

 

Er zijn zo van die dingen die op je lijstje staan, maar waar het nooit van komt. Mijn typediploma halen, fietsbanden leren plakken en…. een bezoekje aan Keukenhof. Ik woon al ruim dertig jaar min of meer om de hoek, maar van een bezoekje is het nooit gekomen. Hoe suf is dat? Want het is er werkelijk prachtig.

 

Ieder jaar planten veertig tuinmannen in de herfst zo’n 7 miljoen bloembollen in de perken en dan kan het grote wachten beginnen. Vanaf het begin van de lente lopen de bollen om de beurt uit en tot ver in mei kun je genieten van talloze soorten tulpen, krokussen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten. De een nog mooier dan de ander en daar genieten ruim 1,4 miljoen bezoekers van.

 

Gisteren was ik er daar eentje van. Voor het eerst in de 75-jarige geschiedenis opende Keukenhof haar poorten na sluitingstijd. In de avondschemer mocht ik op uitnodiging van Samsung naar binnen met in mijn hand een prachtige Galaxy S24-telefoon met een camera met een wel heel bijzondere functie: nightography. Met deze nachtmodus maak je toffe foto’s als er weinig licht is, zonder een felle flitser te gebruiken. Magisch gewoon, kijk maar.

 

 

 

 

Ik wist niet waar ik kijken moest, er was zoveel moois te zien. Tulpen in alle kleuren van de regenboog in heel bijzondere soorten en maten. En omdat de bollen in de zogenaamde lasagnebeplanting in de grond gestopt zijn komen er steeds weer nieuwe exemplaren boven de grond. Vandaar dat Keukenhof zeven weken lang te gek is om te zien. Ik zou zeggen: wacht niet met een bezoekje maar ga nu, morgen of volgende week!

 

Keukenhof in Lisse is tot en met zondag 12 mei dagelijks geopend van 8.00 – 19.30 uur.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit