Het gaat niet goed bij Frits thuis

 

De communicatie tussen vrouw en man en andersom, dat loopt niet altijd even lekker. Maar Frits weet daar, uiteraard, wel wat op.

 

Hier in huis gaat het even niet goed, helemaal niet goed eigenlijk. Hij is haar verjaardag vergeten, ja, dat kan gebeuren hè, een man heeft doorgaans ook zoveel aan zijn hoofd. Ik noem maar even wat: hoe nu verder met het Nederlands elftal, hoe komt er een eind aan al die conflicten in het Midden-Oosten tot en met moest ik nou de vuilniszak op woensdagavond of op donderdagavond buitenzetten? Nou, ga er maar aan staan! En dan moet er ook nog gewerkt worden en tijd uitgeruimd worden voor de hobby, in dit geval zappend voor de tv zitten. Dan kan het toch gebeuren dat je zo’n verjaardag even vergeet, als mannelijke poes heb ik daar alle begrip voor. Er zitten ook maar liefst twaalf maanden tussen zo’n verjaardag, dat vind ik nogal veel tijd om iets te moeten onthouden.

 

Maar zij moest ervan huilen. Waarop hij zei: ‘Waarom huil je nou?’ Waarop zij weer: ‘Ben jij nou echt zo stom?’ Waarop hij weer: ‘Ik? Hoezo?’

 

De communicatie tussen vrouw en man en andersom, dat loopt niet altijd even lekker. Vandaar dat ik met wat bruikbare, praktische tips kom waar zowel de vrouw als de man veel voordeel van zal hebben.

 

1. Praat zo min mogelijk tegen elkaar en maak gespreksstof vooral niet te moeilijk. Zeg bijvoorbeeld tijdens het eten: ‘Mag ik de peper?’ De kans dat uit zo’n gesprek weer misverstanden en ruzies ontstaan is bijzonder klein.

 

2. Geef elkaar de ruimte. Dat kan bijvoorbeeld door een villa met dertig kamers te kopen. Dan kom je elkaar zelden nog tegen en ook dat zal de kans op misverstanden en ruzies danig verkleinen.

 

Als wij katten ruzie hebben vechten we net zo lang totdat er een halfdood omvalt
 

3. Waarom moet een vrouw altijd verrast worden door de man en dan doorgaans ook nog met zo’n schraal bosje bloemen? Verras hem eens! Geef hem bijvoorbeeld een Ferrari cadeau terwijl hij niet eens jarig is, daar zal hij echt van opkijken, en dankzij zulke gebaren gaat het dan weer een tijdje goed. Je hebt al een Ferrari voor 276.385 euro, maar om hem nou het goedkoopste modelletje te geven, dat is eigenlijk net zo schraal als eerdergenoemd bosje bloemen.

 

4. Als wij katten ruzie hebben vechten we net zo lang totdat er een halfdood omvalt. Dat lucht altijd erg op. Aanradertje hoor! Maar let wel en beetje op dat halfdood niet per ongeluk verandert in heeldood want dat geeft best een hoop gedoe.

 

5. Je kan natuurlijk als het niet echt wil lukken met de communicatie gaan scheiden. En dan telt uiteindelijk maar één ding: wie krijgt die stuurse, arrogante, zelfvoldane maar toch bovenal ook lieve, sympathieke poes/kat/kater? Daar mag, nee móet zelfs wel ruzie over gemaakt worden – of indien nodig een oorlog over voeren. Zegt hij bijvoorbeeld: ‘Van mij krijgt de poes elke avond verse vis.’ Zeg dan: ‘Van mij krijgt de poes driemaal daags verse kaviaar.’ Laat aan het slot van deze oorlog de poes/kat/kater aanwijzen naar wie de voorkeur uitgaat.

 

Nou vrouwen, daar hebben jullie wel wat aan, toch?