Helemaal leuk voor het weekend

 

Heb jij dat ook? Dat het weekend voor de deur staat en dat je denkt: wat zal ik nu weer eens gaan doen?

 

 

Want je mag niks. Geen feestje, geen borrel, geen etentje. Geen middagje winkelen of op een terrasje zitten met je snufferd in de voorjaarszon. Dus hoog tijd voor iets dat wel volledig coronaproof kan.

 

Zoals je misschien weet woon ik in Haarlem. Een heel fijne stad, maar omdat ik er alweer ruim 25 jaar woon, vergeet ik dat er ook heel veel leuks te zien is. Of zoals Johan Cruijff al zei: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

 

Het barst hier van de bijzondere hofjes, pittoreske pleintjes en historische gebouwen. Allemaal met hun eigen verhaal. En hoe leuk is het om daar wat meer over te weten te komen terwijl je en passant een lekker hapje en drankje kunt bestellen en zo de lokale horeca ondersteunt? Een win–winsituatie lijkt me zo.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Stadswandeling Haarlem (@destadswandeling023)

 

Dat vonden de mensen van De Stadswandeling ook en zij bedachten iets leuks. Voor een kleine bijdrage per persoon reserveer je een stadswandeling in een stad naar keuze. Van Deventer tot Hellevoetsluis en van Sneek tot Middelburg; er zit altijd wel een leuke plek voor je bij. In de buurt of juist wat verder weg. Zo maak je er meteen een lekker dagje uit van. Of zoals Adeline dat noemt: ‘Even een ander behangetje.’

 

Op de site reserveer je een wandeling, inclusief quiz met geinige vragen voor onderweg. Via de mail krijg je de stadswandeling toegestuurd, samen met een lijstje met vijf deelnemende horecazaken waar je kunt kiezen uit een menu van lekker deals voor een hapje en een drankje. Ik zie mezelf al helemaal zitten op de Grote Markt van Den Bosch of voor de Oldehove in Leeuwarden. Voorlopig ben ik dus nog wel even zoet en zal ik een stedentripje naar Barcelona of Praag echt niet missen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Stadswandeling Leeuwarden (@destadswandeling058)

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit