Gnotsjie?  Njokkie!

 

Gnocchi (njokkie dus) met salieboter en Parmezaanse kaas: dat is puur op z’n allerlekkerst.

 

Dit heb je nodig

  • 60 g boter
  • 500 g gnocchi
  • 15 g salie
  • 50 g Parmezaanse kaas 

 
Zo maak je het
Doe de boter in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat uitlekken. Schep het schuim met een schuimspaan van de boter. Schenk de boter rustig over in een koekenpan. Laat het melkachtige vocht (de witte vlekjes in het vet) achter in de steelpan. De boter bakt nu mooier. Haal de blaadjes van de salie. Verhit de boter in de koekenpan en bak de salie 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 1 min. mee. Rasp de helft van de kaas erover en bak nog 1 min. mee. Rasp de rest van de kaas aan tafel erover.

 
Zelf de gnocchi maken?

Dit heb je nodig

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl zout

 

Zo maak je het

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

 

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

 

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

 

Buon Appetito!