Heb jij dat nou ook?

 

Het is de ‘week van de overgang’ en ik zit er middenin. Opvliegers, slapeloze nachten, een brein als een gatenkaas en een ongekende snaaitrek blijven mij niet bespaard.

 

 

Als ik de statistieken mag geloven zitten er in Nederland bijna twee miljoen vrouwen in de menopauze. Dertig procent van hen heeft er wel last van maar niet zo erg, maar ruim vijftig procent van deze vrouwen heeft het gewoon heel zwaar.

 

Zo erg zelfs dat ze zichzelf niet meer herkennen. Ze zijn lusteloos en vergeetachtig, alsof ze recht op een burn-out afrennen, maar het is de overgang die hun leven miserabel maakt. Hoog tijd dus om de menopauze uit het verdomhoekje te halen en dat is precies waar deze week van de overgang voor bedoeld is.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Isa & Medina | I’M (@isaenmedina)

 

Actrices en beste vriendinnen Isa Hoes en Medina Schuurman praten op hun online platform I’M al jaren open en bloot over de overgang want daar is helemaal niks geks aan. Juist door het erover te hebben merk je dat je niet de enige bent en dat is erg verhelderend. Ze werken vaak samen met specialisten zoals gynaecologen, overgangsconsulenten en psychologen. Vrouwen met verstand van zaken die weten waar ze het over hebben omdat ze er zelf ook mee te maken hebben.

 

Samen met een van deze experts, gyneacoloog Dorenda van Dijken, hebben Isa en Medina een gratis masterclass ontwikkeld. ‘De Overgang te Lijf’ is gemaakt voor vrouwen zoals jij en ik die vaak nog volop aan het werk zijn, maar door de overgang soms het liefst de hele dag onder een dekentje zouden willen liggen.

 

In de masterclass, die bestaat uit negen delen, krijg je via video’s met mooie gesprekken tussen Medina, Isa en Dorenda antwoord op vragen over je hormonen, voeding, seks en hoe je omgaat met de menopauze op de werkvloer. Met humor, want ook al zit je in de overgang, er valt heus nog wel wat te lachen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit