Haring-appelsalade

 

 

Haringliefhebber? Probeer dan deze zomerse salade met haring en appel eens uit.

 

 

Dit heb je nodig

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • 1 granny smith, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes
  • 4 gemarineerde haringfilets, in blokjes (bijvoorbeeld van het merk Elsinore)
  • ½ citroen
  • 2 eieren
  • Handvol radijsjes
  • Versgemalen zwarte peper

 
Zo maak je het
Doe de olie, azijn, suiker, appel en haring in een grote kom. Knijp de citroen
erboven uit en maal er wat peper over. Laat de salade minstens 2 uur in de
koelkast trekken.
 
Kook de eieren 10 minuten en laat ze schrikken. Pel ze als ze koud zijn en snijd ze in vieren. Snijd de radijsjes op een mandolineschaaf of met een dunschiller in heel dunne plakjes.
 
Giet het meeste vocht, maar niet alles, af en schep de salade op een schone schaal. Druppel er wat van het vocht over als dressing. Leg de parten ei op de salade en serveer.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Zwarte Zee
Caroline Eden
€27,50
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares