Deze Woensdag Windag geef ik geen boek of cosmetica weg, maar iets heel bijzonders…

 

 

 

Een paar weken gelden plofte er een leuke mail van Karolien van Mensvoort in de bus. Deze kunstenares ontwerpt niet alleen illustraties, maar maakt ook hele mooie dingen van textiel zoals plaids en shawls. Of ik niet eens naar haar 100% zijden handgemaakte shawls wilde kijken. Nou, dat wilde ik wel, want iedere creatie is een waar kunstwerk op zich en ademt liefde voor het materiaal en vakmanschap. 

 
Karolien heeft een groot digitaal archief aan prints, dat zij sinds 1990 heeft opgebouwd, Ze werkt in lagen door prints over elkaar te plaatsen en daarbij maakt ze gebruik van subtiele kleurovergangen. Kunst met een hoofdletter K dus.

 
Maar deze shawls zijn ook heel erg draagbaar. Want hoe lekker is het om op een lange zomeravond buiten te zitten en als het dan een beetje afkoelt je te wikkelen in zo’n prachtige 100% zijden shawl die je heerlijk warm houdt? Deze Woensdag Windag mag ik er twee weggeven (t.w.v. € 139,- per stuk) en jij mag zelf kiezen welke kleur je wil hebben. 

 

 


 
De TOS Red heeft wel iets weg van de Indische weeftechniek ‘Ikat’, maar is helemaal digitaal tot stand gekomen. Door de duo toon heel gemakkelijk te combineren in zowel een casual als een chique outfit. 

 
Houd je meer van blauwe tinten? Dan is de PHI Blue meer iets voor jou. De duiven en zwanen die deze shawl sieren verwijzen naar een 17e -eeuws portret. De tinten zijn gedrukt op fijne, luxe zijde en weerspiegelen de klassieke weelde van toen. In tegenstelling tot de olieverf die de meester gebruikte, tekende Karolien dit ontwerp geheel digitaal. 

 

 
Deze shawls worden op prachtige zijde geprint en de afmetingen zijn ongeveer 30 x 145 cm. Wil jij graag zoiets moois winnen? Laat me dan onder dit Facebookbericht weten welke kleur je zou willen hebben of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 
Niet gewonnen? Dan kun je er hier  zelf een bestellen met wel 20% korting.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit