Heb jij het door als je te veel afrekent?

 

Vijftig cent is ook het begin van een miljoen. Zeker als je bedenkt dat je zonder dat je het in de gaten hebt vaak te veel afrekent.

 

 

 

Ken je dat? Je gaat naar de supermarkt, rekent af bij de caissière met je bonuskaart en als je eenmaal buiten staat zie je dat je te veel betaald hebt. Wat doe je dan? Loop jij nog terug naar binnen voor 50 cent verschil?

 
Ik ben er dus zo eentje die altijd haar kassabonnetje nakijkt, terwijl ik echt geen kniert ben hoor. Met het grootste gemak reken ik af als het klopt wat er op het prijskaartje staat, maar dan moet dat bedrag wel op het bonnetje staan. En daar gaat het vaak mis. Hoe moeilijk kan het zijn, denk ik dan, want het gaat allemaal automatisch. Bliep, met de streepjescode langs het lampje, een kind kan de was doen.

 
Zou je denken. Maar zo stond ik een tijdje geleden met zes linnen servetten bij de kassa van het Zweedse blauw-met-gele warenhuis. Maar ik vond het zo raar dat ik voor die dingen zoveel moest betalen want normaal gesproken kost het daar geen drol. Pas toen ik al met een been in de draaideur stond keek ik toch even op mijn bonnetje. En jawel, ik had er geen 6 maar 66 betaald! Dus op een drafje naar de klantenservice, waar ik het verschil netjes en zonder morren terugkreeg.

 
Sindsdien kan ik geen bonnetje meer aan me voorbij laten gaan en let ik erop dat ik de juiste prijs betaal. Iedere week gaat het wel ergens mis en als ik niet oplet betaal ik op een heel jaar zo een paar honderd euro te veel.

 
Herkenbaar? Dan ben ik benieuwd waar jouw grens ligt om even langs de balie van de klantenservice te gaan. Ga jij al naar de klantenservice als je vijftig cent te veel hebt betaald? Vijftig cent is ook het begin van een miljoen, nietwaar? Voortaan gebruik ik toch maar de zelfscanner.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit