Negen snacknamen die je moet kennen

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Negen snacknamen die je moet kennen.

 

 

Een patatje Paay is alles erover, behalve curry. Nee, wij verzinnen dit niet zelf, en dat geldt ook voor deze andere bijzondere snacks.

 

Rupsband met modder
Als de snackbar-medewerker je meewarig aankijkt, vraag dan om een Mexicana met pindasaus. Dat is namelijk de andere naam voor deze heerlijke ‘na-het-stappen-snack.’

 

Mitraillette
En half stokbrood met daarbovenop een hamburger, friet en een enorme klodder saus. Slaat helemaal nergens op, maar als je straalbezopen bent begrijp je het ineens wel. Dan gaat deze familie van de kapsalon ook helemaal op.

 

Stoephoerenschotel
Heel verfijnd kunnen we de naam van deze snack niet noemen, evenals de inhoud ervan: een grote schaal friet speciaal met allerlei minisnacks erop gedonderd.

 
Friet Ala
Dé snackspecialiteit in Venlo die langzaam de rest van het land veroverd: een frikandel met zuurvlees, daaroverheen friet met curry en mayonaise. Met of zonder uitjes, aan jou de keuze.

 

Patatje Flip
In een Zuid-Hollandse snackbar bestel je een patatje flip als je patat met mayonaise en pindasaus zónder uitjes wilt. Ben je in het Noorden? Bestel dan een patatje oorlog zonder uitjes. Zelfde snacktopper, andere naam.

 
Broodje Malek
Ei met spek, sambal en satésaus in een pitabroodje. Of bestel de ‘Malek plus’, dan wordt deze berg snackgenot afgetopt met blokjes augurk.

 

Jos Brinkie
Een frikandel met pindasaus. Een echte snackklassieker, als we de lezers van FavorFlav mogen geloven, en dat doen we. Sommige lezers waren zelfs oprecht onthutst dat we ‘m niet kende, op de redactie. Wij op onze beurt, hebben dit met de naam. Maar dat het lekker is, geloven we meteen.

 

Broodje open been
Het broodje frikandel dat ook wel door het snackbarleven gaat als een ‘open ruggetje’.

 

 

Door: Redactie FavorFlav