Goedemorgen voor jou

 

Het was gezellig gisteravond, er waren pakjes, gedichten, pepernoten en de haard brandde.

 

Voor mij staat een brandende haard gelijk aan gezelligheid. Maar ineens heeft het knapperende vuurtje zich aan het lijstje van schaamtes toegevoegd. Vliegschaamte, grote auto-schaamte, dieselschaamte, ik las laatst over kat-schaamte en ineens was daar overal de haardschaamte. Ik begrijp bijna alles en probeer ook de fiets te nemen als het kan en heb mijn grotere auto ingeruild voor een milieuvriendelijker type. Ik wil in alles meebewegen en meedenken, maar die haard niet meer mogen stoken, dat gaat me aan mijn hart. Wat is jullie idee? Af en toe blijven stoken met verantwoord gekapt hout of radicaal stoppen? Oh, zeg me dat je voor antwoord A kiest, alsjeblieft.

 

Ik wens je hoe dan ook een heerlijk weekend,

 

May-Britt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach