Goedemorgen voor jou

 

Niet dat het een schande is, maar ik bedacht ineens dat ik dit hele jaar nog niet in Parijs ben geweest. 

 

Vroeger werkte ik voor een Frans tijdschrift en zat ik er zo’n beetje een keer per maand. Drie uurtjes in de trein (als het niet tegenzit tenminste, dat heb ik helaas ook wel een paar keer meegemaakt) en je drinkt een caffé crème en eet een macaron. Of een gepofte kastanje. Ik ga zelfs weleens een dagje op en neer. Trein van half acht en ’s avonds om half zes weer terug. Beetje slenteren, lang lunchen, nog even naar de Bon Marché et voilà, je hebt een weekend in een dag weten te proppen. Nu las ik over de schaatsbaan in het Grand Palais, de tentoonstelling van Dégas in het Musée d’Orsay en had ik ineens zoveel zin om de geurkaars van Hotel Costes te kopen.

 

Voor mij zit een retourtje Parijs er even niet in, maar ik mag wel volgende week naar Antwerpen en dat is bijna net zo leuk.

 

Wat me nou zo leuk lijkt, is als jullie op Facebook jullie favoriete wintersteden en -stadjes delen. Dan maken we een leuke top 10, top 25, top 50.

 

Voor nu wens ik jullie in ieder geval een heerlijke dinsdag. En laten we allemaal chocolat chaud maken en even vijf minuten rustig genieten van de mooie winterdag.

 

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach