Goed nieuws: de mannenpil komt er nu echt aan

 

Jaren geleden zag ik deze nieuwsberichten al vaak voorbijkomen en toen dacht ik elke keer: die gaat er dus nooit komen.

 

 

 

Een anticonceptiemiddel voor mannen is namelijk echt al lang in the making, maar nooit hoorde ik er echt definitief nieuws over. Dat ik het ooit nog zou meemaken dat mannen aan de anticonceptie konden gaan zag ik dus niet echt gebeuren. Het lijkt er echter toch steeds meer op dat ik dat verkeerd zag, en het is maar weinig voorgekomen dat ik zo blij ben het mis te hebben.

 

Die mannenpil is er namelijk en die werkt. Op muizen tenminste. Daar hebben ze de eerste tests op uitgevoerd en die waren erg succesvol. Deze mannenpil zorgt ervoor dat een bepaald eiwit in het sperma wordt verdoofd, waardoor mannen niemand tijdens de seks kunnen bevruchten. Bijkomend pluspunt: deze mannenpil bevat geen hormonen.

 

Nadeel: je moet de pil een uur voor de seks slikken en dan werkt-ie een aantal uur (bij muizen was het drie uur). Hij is dus niet ideaal voor onverwachte seks, en mocht je hopen op een one night stand na een avondje uit kun je hem zo rond een uurtje of één ’s nachts dus het beste met een biertje wegtikken.

 

Maar goed, die nadelen moeten ze maar voor lief nemen; vrouwen slikken al jarenlang hormonen, met de meest gare bijwerkingen. Ik voel dat het tijd is. De mannen zijn aan de beurt.

 

Bron: RTL Nieuws

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer