Gezellig samen

 

Ik zag laatst een oude foto van een huiskamer vol kinderen. Veertien stuks!

 

 

 

Ze zaten allemaal gezellig op de grond met gestrekte beentjes. De een met een duim in de mond, de ander met een beer op schoot, de volgende duidelijk naast een vriendje of vriendinnetje, maar ze keken allemaal dezelfde kant op. Ze keken namelijk tv bij de enige buurvrouw in de straat die een televisie bezat. Hoe leuk!

 

Op zaterdag- en woensdagmiddag mochten ze bij die lieve buurvrouw allemaal naar de televisie komen kijken. En dan natuurlijk niet naar het apparaat alleen, maar ook nog genieten van de uitzendingen. En je zag ze genieten op de foto. Blije toetjes, verbaasde toetjes, geconcentreerde toetjes, maar allemaal toetjes die gefocust waren op dat beeldscherm. Jantje, Doortje, Kees, Truus, Wimpie, Nelly en al die anderen; ze zaten allemaal geboeid te staren naar dat ene punt in de huiskamer. En de buurvrouw zat er tevreden achter.

 

Ha! Dat moet je nu doen, veertien buurtkinderen uitnodigen.

 

Delano moet je dan elk half uur boven de wc-pot hangen, want die is bezig om zindelijk te worden. Mylyana dien je om 14.43 uur (stipt!) iets toe te dienen om haar suikerpeil oké te houden, Storm mag alleen water en er moet absoluut op worden toegezien dat Storm geen korreltje suiker binnenkrijgt, want dan gaat ie waaien. In elke geval geen geraffineerde suiker! Dus kijk goed op alle verpakkingen als iemand anders hem tóch nog iets aanbiedt!!!

 

Meteen de moeder bellen dan, a.u.b.

 

En als zij niet opneemt dan graag even de moeder van de vriend van de moeder bellen, of desnoods de dochter van de vriendin van Storms vader. Storm moet namelijk echt rustig gehouden worden.

 

Bikkel en Mattheo moet je op hetzelfde tijdstip even Ritalin toedienen, maar dat is zo gebeurd. Alleen wel allebei uit een ander doosje, dus even opletten dat je het juiste pilletje in het juiste kindje stopt!

 

Verder dien je je huiskamer leeg te halen alvorens het spul komt kijken. Dure vazen kunnen het beste verwijderd worden, wil je er zeker van zijn dat ze niet sneuvelen, en de moeder van Kyano Rodeo raadt je ook nog aan om de gordijnen weg te halen. Kyano Rodeo vindt het namelijk nogal leuk om te slingeren in de gordijnen.

 

Maar dát gaat je te ver!

 

 

Nou, had het nou maar wél gedaan, want Kyano Rodeo bleek ook samen met Shanaya Shanice dol te zijn op Luxaflex. Die maken zo’n leuk geluid als je er met je hand razendsnel van boven naar beneden overheen veegt, en KyRo en ShaSha hebben zo’n zeven concerten gegeven die dwars door alle tv-geluiden heen gingen.

 

Ja, en daar werden Joey en Jolise erg verdrietig van. De tweeling kan niet goed tegen geluid, en de moeder van de twee had je nog zó aangeraden om het geluid van de televisie zelfs uit te laten die middag.

 

Maar ja… Bo (heet eigenlijk Boom) en Mo (heet eigenlijk Mohamed Mustafa) worden juist weer onrustig van stilte. En die gaan dan altijd matten met Joris en Lisa. Joris ziet niet goed, dus die heeft altijd zijn begeleidster Lisa mee. Maar Lisa is volwassen, dus je moet er wel even op toezien dat die strijd (en die eventuele knokpartij die er meestal op volgt) dan wel eerlijk beslecht wordt!

 

Verder verloopt alles rustig hoor. Ze komen er hooguit niet samen uit wat en op welk net er bekeken gaat worden. Maar dat is vaak al snel opgelost door de weg naar toilet en koelkast te blokkeren, om zo tóch je zin te krijgen.

 

Nou… ze worden allemaal om 18.00 uur weer opgehaald door hun ouders, behalve JayJay en Byoncé, want die hebben een au-pair. En Nellekes moeder komt iets eerder, want daar eten ze nog heel ouderwets om half zes.

 

O, en Blacky wordt iets later opgehaald, want hen moeder moet werken tot 18.30 uur, maar ze probeert er vóór 20.00 uur te zijn hoor!

 

Veel plezier, hè?!

 

En leuk dat de kinderen een middagje bij je mogen spelen.

 

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke