Gelukkig ben ik eindelijk van die stomme muntjes af

albert heijn

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dolblij dat ik voortaan bij de Appie geen muntje meer in de boodschappenkar hoef te stoppen.

 

 

 

Ken je dat: je staat met een tas vol lege flessen in je ene hand en je boodschappenlijstje in de andere en je wil een karretje pakken. O ja, een muntje. Zul je altijd zien, ik heb altijd álles bij me, maar niet dat stomme muntje en al helemaal geen kleingeld.

 

Ik erger me er al dertig jaar aan, dat je een muntje bij je moet hebben als je boodschappen gaat doen. Omdat er van die lui zijn die die karretjes mee naar huis nemen, of ze voor de gein slopen. Of omdat ze te sloom zijn om ze terug in de rij te zetten. En natuurlijk ben ik weer vergeten om dat muntje van m’n ene jaszak in de andere te doen, of het zit net weer in de tas die ik niet hebt meegenomen. Inmiddels kan ik zelfs een winkeltje beginnen want ik heb tientallen of misschien wel honderden van die muntjes, alleen nooit bij de hand.

 

Om onverklaarbare reden ben ik ze altijd kwijt, met als gevolg dat ik ze de afgelopen jaren heb gehamsterd. Eén blik in het duizend-dingen-mandje in de keuken, waar ik al m’n losse rommel bewaar, gaf al een score van 11 stuks. En dan heb ik die van mijn meneer nog niet meegerekend, die ze ook overal heeft liggen maar ze net zo hard vergeet als ik. Gek genoeg passen die krengen nooit in het karretje van een buitenlandse supermarkt en sta ik daar weer te klooien met een losse euro.

 

albert heijn muntjes

 

Ik heb zo het vermoeden dat ik niet de enige sufferd ben die deze muntjes in grote hoeveelheden in huis heeft, dus als je een beetje kan rekenen zitten we met z’n allen op een berg plastic waar je u tegen zegt. Het zou dus niet gek zijn als daar een mooie nieuwe bestemming voor gevonden wordt. Misschien heeft een of andere creatieveling op het hoofdkantoor van Albert Heijn nog een leuk idee?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit