Geen groene vingers

 

Iedereen heeft een talent voor iets en wat je niet kan kun je leren, toch? Geldt dat ook voor het stekken van een plant?

 

 

Een tijdje gelden heb ik mijn hele woonkamer op z’n kop gezet. Alles staat op een andere plek en ik was best tevreden met mezelf als stylist van deze complete make-over.

 

Voor de finishing touch was ik ook nog even naar het tuincentrum gereden voor de nodige groene dingen met bijpassende vazen en potten. Een prachtige grote plant met van die dikke glanzende bladeren bijvoorbeeld, die staat nu naast de verwarming en zo te zien houdt ie dat wel een hele winter vol. Hij krijgt op gezette tijden een slokje en ik houd er hele gesprekken mee zodat ie het gezellig blijft vinden, daar in mijn woonkamer.

 

Ook de pannenkoekenplant ging met me mee naar huis. Ken je die? Met van die steeltjes waar een rond blaadje aan zit, alsof het pannenkoekjes zijn. Nou ja, eigenlijk meer poffertjes, maar goed. Die doet het ook leuk en het schijnt dat je ‘m makkelijk kunt stekken.

 

Nou, dat is mij helaas tot op heden dus niet gelukt. En hoe moeilijk kan het nou zijn, denk je dan misschien. Best moeilijk dus, voor iemand die geen groene vingers heeft. Ik heb al zeker tien keer een stengel in het water gezet, wachtend op een wonder. Er moeten van die kleine worteltjes komen maar die laten zich niet zien. En aangezien ik het niet wil opgeven om dit kamerplantje zelf te kweken, heb ik je hulp nodig.

 

Ik wil graag een hele batterij aan pannenkoeken in m’n woonkamer. Mocht er eentje deze winter het loodje leggen, dan heb ik een voorraadje nieuwe.

drie pannekoekplanten in pot

 

Dus heb je de gouden groene tip, laat het mij dan even weten. Scheelt weer een ritje naar het tuincentrum…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit