Ga eropuit tijdens de Open Monumentendagen

 

Komend weekend wordt het heerlijk nazomerweer. Perfect voor de Open Monumentendagen.

 

De Open Monumentendagen vind ik altijd hartstikke leuk. Je kunt dan de mooiste plekken bezoeken die de rest van het jaar gesloten blijven. Nu met de coronamaatregelen is het allemaal een beetje anders dan anders, maar er is een alternatief programma bedacht. Zo zijn er via een reservering toch allerlei grachtenpanden, gemeentehuizen, kloosters en bijzondere buitenplaatsen te bewonderen.

 
Helaas hebben niet alle gemeenten de mogelijkheid om een monument te bezoeken, maar daar is een heel leuke oplossing voor bedacht.

 
Zo kun je bijvoorbeeld digitaal dwalen door Deventer, met een gratis speurtocht. 

 

 

In Breda worden erfgoedwandelingen en fietstochten georganiseerd. Zo kun je op eigen houtje deze prachtige stad ontdekken met de benewagen of op de pedalen.

 

 

En je kunt altijd buiten een bezoekje brengen aan een van de vele kastelen of buitenplaatsen die normaal gesproken de deuren gesloten houden. 

 

 

De organisatie van de monumentendagen heeft haar stinkende best gedaan om er een bijzondere editie van te maken, geheel coronaproof. Ik zou zeggen: bekijk de website en maak er gezellige dagen van!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit