Ervaring versus resultaat

Zo’n vier à vijf jaar geleden raakte ik verknocht aan wimperextensions. Ja, ja, ik weet het, niet oordelen alsjeblieft.

 

 

Ideaal vond ik het, elke dag wakker worden en niks aan mascara te hoeven doen. Een dure ‘hobby’, dat wel natuurlijk. Elke twee weken liet ik ze bijwerken bij een salon die bij mij in de straat zat. Handig want vlakbij, en ook op Google kwamen zij als beste uit de bus qua recensies. Toch kom ik er nu al een jaar niet meer. De werknemers daar waren namelijk zó onplezierig, dat ik me elke keer, ondanks het mooie resultaat, aan het ergeren was.
 

Het was één grote ruimte en onderling waren ze alles aan het bespreken. ALLES. Roddelen over collega’s die er op dat moment niet waren, weekendjes bespreken, datingverhalen, juicy gebeurtenissen… Allemaal niet bestemd voor mijn oren en ook geen dingen waar ik in geïnteresseerd ben. Het ging me zo tegenstaan dat ik er maar mee ben gestopt.
 
 
En van de week had ik weer zoiets. Ik ging naar de kapper voor een haarbehandeling (mijn haar is dun en droog dus ik dacht: misschien helpt het), en die behandeling was echt prima. Zou ik zo nog een keer boeken. Maar de kapper was ondertussen aan het discussiëren met een ontevreden klant, stond deze vrouw ontzettend onaardig te woord en toen ze was vertrokken, ging hij tegen míj roddelen over deze klant.
 
 
Dus daar wil ik ook niet meer terugkomen. Ik kan dan zo’n slecht gevoel hebben bij een zaak. Terwijl het resultaat echt prima was en de prijs ook. Maar ben ik dan zo’n diva dat ik bij de kwaliteit van de behandeling ook de volledige ervaring vind horen? Heus niet dat ik als een prinses behandeld wil worden, maar laat dat geroddel en negatieve gedoe toch achterwege.
 
 
Of moet ik het gewoon gaan zien als een veel simpeler transactie: ik betaal voor een behandeling, het resultaat is naar tevredenheid en de rest is bijzaak?

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer