Eng­lish break­fast
– maar dan hip

 

Rachel: Twee Britse ervaringen voor de prijs van één: een eersteklas
‘Full English’ ontbijt én in de rij staan.

 

 

Als je je restaurant The Breakfast Club noemt dan moet je in ieder geval één ding goed voor elkaar hebben: het ontbijt. En gelukkig hebben ze dat. Niet alleen serveren ze hier een legendarische ‘Full English’ met de bekende worstjes, bacon en witte bonen in tomatensaus, maar ook allerlei andere ontbijtfavo’s als eggs benedict en grote stapels fluffy Amerikaanse pancakes. Maar wat ze dus vooral ook heel goed kunnen is de spanning opvoeren, want man man man, bij elke van de inmiddels negen Londense vestigingen van The Breakfast Club staat steevast een rij op de stoep. Ze hebben namelijk een ‘no reservations-policy’ en hoewel die rijen wachtenden een goed teken zijn, is het vrij irritant als je grommende honger hebt wegens een avondje iets te enthousiast doorgefeest.

 

Zorg gewoon dat je bijvoorbeeld op een dinsdagochtend heel veel honger hebt

 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het zien van die rij dus weleens ben omgedraaid om elders mijn milde katertje weg te ontbijten, maar inmiddels weet ik hoe het werkt: ga niet in het weekend. Zorg gewoon dat je bijvoorbeeld op een dinsdagochtend heel veel honger hebt en je kunt hier aanschuiven zonder eerst eindeloos op de stoep te hoeven wachten. Overigens hebben ze ook een lunch en dinerkaart maar in een restaurant dat The Breakfast Club heet, moet je natuurlijk niets anders willen doen dan uitgebreid ontbijten of brunchen – en dat kan de gelukkig de hele dag.

 

De vestiging in het Noord-Londense Angel is mijn persoonlijke favoriet maar ook die in Spitalfields is een bezoekje waard, zeker later op de dag. 

 

 

Ze hebben daar namelijk een spannend geheim… want die grote retrokoelkast aan de rechterkant van de bar is geen koelkast maar een deur die naar een verborgen cocktailbar in de kelder leidt. Om toegang te krijgen tot de The Mayor of Scaredy Cat Town-bar moet je met een veelbetekenende blik ‘I’m here to see the mayor’ tegen het barpersoneel van The Breakfast Club fluisteren. Met een beetje geluk laten ze je dan binnen.

 

The Breakfast Club Angel, 31 Camden Passage (dichtstbijzijnde underground-station: Angel), The Breakfast Club Spitalfields/The Mayor of Scaredy Cat Town, 12-16 Artillery Lane (dichtstbijzijnde underground-station: Liverpool Street)

 

P.S.: Ontbeten bij The Breakfast Club in Angel? Als je nog kunt opstaan, loop dan even 10 minuten zuidwaarts, naar de winkel van Present & Correct waarover ik hier eerder schreef.

 

 

Fotografie: The Breakfast Club, Matthew Lancashire

 

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.