4x gezond-eten-tips
(in­clusief: extra zout
op je patat­je oor­log)

 

Frits de redactiekat heeft het nieuws goed gelezen en zet alle gezond-eten-tips op een rij.

 

Nou, welkom maar weer, welkom bij de altijd weer gezellige maar ook en vooral leerzame column van jullie Fritsje. We gaan het dit keer eens over gezond eten hebben, want ik heb begrepen dat dit nogal leeft bij de doelgroep. Bij mij leeft het trouwens helemaal niet, want als kat heb ik als uitgangspunt: hoe vetter hoe beter! Twee gebakken muisjes, druipend van het vet, smakelijk roomsausje erover, nou, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken, bij wijze van spreken dan hè, want ik ben van huis uit al chagrijnig maar als je me ’s nachts – of overdag – wakker maakt dan kan je een enorme klap van mijn poot verwachten. Al is dat dan weer niet echt gezellig. Maar wel leerzaam trouwens: laat uw kat hoe dan ook en altijd en immer met rust.

 

Zo, en nu dat gezond-eten-gedoe.

 

Hebben jullie dat laatst ook gelezen? Koffie is gezond! Dat is door wetenschappers vastgesteld. Daarom mijn eerste fijne tip: begin de dag met zeven, acht koppen koffie. Nadeel is wel dat je handen dan gaan trillen, maar dat is na drie uurtjes weer over, en dat treft: net op tijd voor de volgende koppen koffie. En zo kom je de dag gezond door; en gezellig natuurlijk, ja, waarom weet ik niet, ik kan me er niks bij voorstellen, maar koffiedrinkende vrouwen, dat schijnt erg gezellig te zijn.

 

Zoals de Engelsen zeggen: een patatje oorlog a day keeps the doctor away

 

En in diezelfde week werd ook nog gemeld dat rode wijn drinken gezond is! Ook al vastgesteld door wetenschappers, misschien wel dezelfde als van de koffie. Nou, hier mijn tweede fijne tip: drink ’s ochtends tussen al die koffie door een flesje Château Margaux (liefst uit 1958), tijdens de lunch een flesje Château Mouton Rothschild (1962 of 1967) en tijdens het avondeten een flesje Château Latour (1962, 1974 of 1975). Zo blijf je niet alleen kerngezond maar heb je ook de hele dag door volop lol en volop lol hebben is volgens mij zo ongeveer hetzelfde als het volop gezellig hebben.

 

Nu nog een extra tip: tussendoor niet te veel autorijden hoor!

 

En dan was er nog een arts die meldde dat een patatje oorlog op zijn tijd moet kunnen. Ja, daar gaat het natuurlijk net om hè: op zijn tijd. Kijk, een keertje per dag een patatje oorlog, dat is niet erg, want zoals de Engelsen altijd zeggen: een patatje oorlog a day keeps the doctor away. En Engelsen, die weten wel wat gezond eten is, want kijk ze er eens altijd gezond uitzien!

 

Nog een extra tip: een patatje oorlog gaat erop vooruit met extra veel zout.

 

Nou, dat was nog eens een gezonde, leerzame en bovenal gezellige column, toch, vrouwen?