Ik eet gewoon te veel

 

Onze redactiekat Frits al ontmoet? Hij bemoeit zich overal mee, dus ook met alles wat op Franska.nl verschijnt.

 

Frits hier. Ja, dat is even schrikken hè. Een kater! En u maar denken: waarom niet zo’n lief, stout poesje, zo’n kitten die je tegenwoordig een paar duizend keer per dag op Facebook en Twitter voorbij ziet komen? Nou, ze zochten iemand die de wijsheid der jaren heeft bereikt (check – ik ben negen, 52 in mensenjaren), een nuchtere kijk heeft op vrouwen en vrouwendingen (check – ik drink geen alcohol) en, bovenal, iemand die kan schrijven (check – binnenkort verschijnt mijn debuutpoëziebundel Een hemel vol muizen).
Het culinaire gedeelte op deze site vind ik maar zozo. Courgettekoekjes? Veel te ingewikkeld. Hier mijn favoriete recept:

  • 2 muizen (wel dood hoor)
  • klontje roomboter

Ik bak ze bien cuit, lekker doorbakken, drie minuten aan elke kant. De muizen haal ik altijd vers uit de tuin. Erg trendy trouwens: én eten van dichtbij halen én honderd procent biologisch.

 

‘Problemen met je gewicht, ons hoor je daar niet over. Het is geen mannending’

 

Over vrouwendingen gesproken: ik heb een beetje last van, euh, overgewicht. Ik eet gewoon te veel en beweeg te weinig en zodoende is misschien – ik zeg misschien – mijn buik wat gaan hangen en het zogezegd katerzijn helpt ook niet echt mee. Ik zie de vrouwtjes wel kijken hoor, die blik van: bah, dikzak. Probeer als poes maar eens je buik in te houden – lukt niet. Kun je zeggen: een dieet, Frits, waarom geen dieet? Mensen, ik heb echt alles geprobeerd, van Cambridge tot en met het 17-dagen dieet, vaak gekoppeld aan yoga en mindfulness, om mezelf onder controle te krijgen en vooral dan mijn eetlust. En wat heeft het opgeleverd? Dit: schaamte. Misschien overdrijf ik, praat ik het mezelf aan, maar er zijn dagen dat ik de straat niet meer op durf. Maar dat is nou het verschil tussen mannen en vrouwen: problemen met je gewicht, ons hoor je daar niet over. Het is geen mannending.

Mijn favoriete modemerken zijn Gucci, Prada, Hermès, Santoni, Jil Sander, Marc Jacobs, Tom Ford, Isaia, Alexander McQueen, Cavalli, Louboutin, Balenciaga en (zeker niet op de laatste plaats!) Chanel. Maar als man heb ik verder niet veel met mode. Dat laat ik graag over aan andere medewerkers van Franska.nl.

 

Overigens, waarom heet deze site Franska en niet Frits? Ik geef de redactie even dit ter overweging: Frits = poes = enorm populair op internet = gegarandeerd miljoenen bezoekers.
Frits.nl, voor vrouwen die én van het leven én van poezen genieten!
Ik zou het doen.
 

Tot snel!
Frits