Franska’s

Sinterklaastip 7

Jippie! Vandaag is het zover. Ik heb er erg naar uitgekeken moet ik zeggen, 5 december, oftewel pakjesavond. Voor de allerlaatste keer dit jaar komt Chef Sinterklaas met een tip om jouw sinterklaas helemaal compleet te maken. Want zonder snoepgoed is er natuurlijk geen sinterklaasfeest, hè?

 

Misschien heb je afgelopen weekend het feest van de goedheiligman al gevierd. Vandaag is echt de laatste dag dat Sint en Piet in het land zijn en er pakjes in overvloed door de schoorstenen vloeien. Voor mij is het dan ook de dag om de verjaardag van onze Sint uitgebreid te vieren. De afgelopen dagen heb ik al aardig wat tips aan jullie gegeven, maar voor mij ontbreekt er nog één belangrijk onderdeel. Zoals ik je in tip 3 al heb laten weten gaat voor mij sinterklaas samen met lekker eten. Hierbij hoort natuurlijk ook al het lekkere sinterklaassnoepgoed. Als kind vond ik de vele handjes met strooigoed dat ik van de Pieten kreeg stiekem het leukste aan de hele intocht van Sinterklaas.

 

Maar goed, terug naar wat ik voor jullie kan betekenen. Ik zal alle lekkernijen op een rijtje zetten zodat je niets vergeet.

 

Kruidnoten
Allereerst hét ultieme sinterklaassnoepgoed als je het mij vraagt: kruidnoten. Te verkrijgen met chocolade, truffel, karamel-zeezout en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Maar de klassieke ‘kale’ kruidnoot vind ik ook erg lekker. Geef mij maar een zak.

 

Pepernoten
Als tweede de pepernoot, vaak verward met de kruidnoot (daar ben ik ook schuldig aan). Wat zachter van structuur en eveneens verrukkelijk.

 

Taaitaai
Dit snoepgoed komt qua structuur en smaak een beetje overeen met de pepernoot, maar is wel net weer even wat anders. Taaitaai. Ook heel lekker om in je warme chocolademelk te dippen, vind ik.

 

Oké ik zal een beetje vaart gaan maken, anders ben je dit morgen nog aan het lezen. En dan is pakjesavond immers al voorbij.

 

 
Wat je nog meer in huis kan halen voor het Sinterklaasfeest:

  • Marsepein
  • (Gevulde) speculaas
  • Banketstaaf
  • Chocoladeletter (deze heb je nu ook in pepernootsmaak van Tony’s Chocolonely, heel lekker, kan ik je vertellen).
  • Warme chocolademelk (met slagroom en marshmallows om het extra lekker te maken)
  • Schuimpjes
  • Sint-pop van chocolade
  • Muizen en kikkers van fondant en chocolade

 

Als je een keer wat andere varianten wilt dan je gewend bent, moet je eens een kijkje gaan nemen bij de Jamin. Daar hebben ze superleuke dingen gemaakt van sinterklaassnoepgoed, zoals een frikandel-speciaal van marsepein.

 

Ik houd het voorlopig even voor gezien. Hopelijk heb je wat gehad aan mijn zeven sinterklaastips. Ik wens je een superleuk sinterklaasfeest toe. Tot volgend jaar!

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts