De beste tandarts-tip

Wat is nou beter? Al je Sinterklaassnoep in een keer opeten of juist verspreiden over meerdere dagen? Het antwoord zal je verbazen…

 

 

Wat hoorde ik nou van onze buren? Al je sinterklaassnoep in één ruk opeten is nog goed voor je tanden ook, volgens deze heugelijke video op Nu.nl. Klinkt als de droom van elk kind toch?

 

Minder kans op gaatjes
Tandarts Ai Lien Oei kan dit beamen. ‘Deze tactiek zorgt voor minder eetmomenten en dus minder zoet-/zuuraanvallen op het gebit. Dat betekent minder kans op gaatjes. Wel ongezellig, maar toch echt waar.’ Goed voor je tanden, helaas iets minder voor de rest van je lichaam. ‘Als je in één klap heel veel suikers binnenkrijgt, moet je lichaam heel hard werken om die bloedsuikerspiegel weer omlaag te krijgen. Dat is dus juist, vooral bij kinderen, precies wat we niet willen.’ Aldus sportdiëtist Esther van Etten.

 
De hele zak leeg
Wij luisteren steevast naar het nieuws dat in ons voordeel werkt, en kiezen in deze kwestie dus zeker voor de gezondheid van ons gebit. Kom maar door met die zak truffelpepernoten vandaag!

 

Eetsmakelijk!

pepernoten en snoepgoed

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares