Franska’s

Sinterklaastip 6

 

 

 

De perfecte sinterklaasavond is inmiddels bijna compleet. Chef Sinterklaas vindt dat er nog twee heel belangrijke dingen ontbreken. Eentje ga ik vandaag prijsgeven: de muziek. Dus hier volgen wat tips voor de beste melodieën en liederen om de sinterklaasstemming nog wat meer aan te wakkeren.

 

 

 

Ik kan wel zeggen dat ik een echte muziekfanaat ben. Misschien komt dat ook omdat ik niet erg goed om kan gaan met te lange stilte? Ik vind het in ieder geval heel fijn me af en toe even terug te trekken en mijn favoriete nummers te draaien met mijn oordopjes ingeplugd. Even heerlijk in mijn eigen bubbel. Maar eerlijk gezegd dreunt de muziek ook door de speakers in gezelschap, tijdens het sporten, fietsen en studeren, en op feesten en partijen mag muziek ook zeker niet ontbreken. Tja, wanneer luister ik dan eigenlijk geen muziek? Hier op de redactie spotten ze me ook geregeld met die witte doppen in mijn oren.

 

Misschien verwacht je het al, ook tijdens pakjesavond valt een gezellig muziekje niet te missen. Als we het over sinterklaas hebben, vind ik wel dat daar ook echte sinterklaasmuziek bij hoort. Gelukkig is dit niet heel moeilijk te verwezenlijken. Kijk maar even mee.

 

Allereerst kan je nu via de radio naar de leukste sinterklaashitjes luisteren. Met één druk op de knop ben je de hele avond voorzien van muziek. Op dit radiostation heb je ook nog de keuze uit twee zenders: sinterklaasradio en Sinterklaas FM. Je kan zelf kiezen welke jij het beste bij de avond vindt passen.

 

Met een kijkje op zolder vind je misschien nog wel wat sinterklaas-cd’s die je kunt draaien. Leuk om vooral lekker (vals) mee te blèren met de klassiekers zoals ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ en ‘Zwarte Piet ging uit fietsen’ (mijn persoonlijke favoriet).

 

Heb je liever niet constant gezang en melodieën op de achtergrond? Je kan natuurlijk ook het nachtegaaltje in jezelf naar boven laten komen. Lekker met z’n allen jullie favoriete sinterklaasliedjes zingen. Ik weet nog dat mijn broertjes en ik vroeger luidkeels bij de openhaard ‘zie ginds komt de stoomboot’ en ‘Sinterklaas kapoentje’ zongen omdat we anders niets in onze schoen zouden krijgen. Wie weet kan je er wel een soort competitie van maken. Een karaokewedstrijd. De winnaar krijgt een extra kleinigheidje. Ik zie het al helemaal voor me.

 

Voor de Spotify-liefhebbers zijn er ook verschillende afspeellijsten met allerlei sinterklaashitjes. Die kan je gewoon heel de avond laten afspelen. Even koppelen aan je stereo voor mooi geluid en klaar ben je.

 

Warm die speakers maar vast op want met die muziek moet het nu goedkomen.

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts