Franska’s Sinterklaastip 3
Tijd om te smullen. Vandaag geeft Chef Sinterklaas je Franska’s ultieme recepten, die je zo op tafel hebt voor het sinterklaasfeest.
Lekker eten hoort bij sinterklaas. In de laatste weken van het jaar laat ik me dan ook altijd helemaal gaan. De gezonde sapjes en snacks ruil ik, naarmate de feestdagen naderen, steeds meer in voor pepernoten en chocolade. En de sportschool zie ik ook steeds minder, moet ik toegeven. Niet erg gunstig voor het lijf, maar goed, ik hoef over zo’n zeven maanden pas weer in mijn bikini te passen. Ik gun mezelf dit eens per jaar; in december mag ik even vals spelen. Die pepernoten liggen maar één keer per jaar in de winkels, toch? (Nu negeer ik even dat ze er eigenlijk al sinds september liggen, maar oké..)
Met de tip van vandaag geef ik je Franska’s favoriete sinterklaasrecepten door de jaren heen. Zo kun je lekker aan de slag in de keuken om de heerlijkste gerechten in elkaar te flansen voor pakjesavond. We geven je wat variatie van wat makkelijk te maken is en recepten die wat meer tijd nodig hebben. Want met wat minder tijd moet je ook iets verrukkelijks kunnen maken. Kijk snel hieronder.
Marsepein mag niet ontbreken tijdens het Sinterklaasfeest. Ik heb een recept voor je waarmee je in een handomdraai je eigen marsepeinballetjes draait, met een lekker cacao-laagje eroverheen. Zo gepiept.
Mijn favoriete toetje is toch wel de cheesecake. In alle soorten en maten, het gaat er allemaal in. Het leuke is dat je ook oneindig kan variëren met de cheesecake. Voor het sinterklaasthema is er natuurlijk ook een variant om van te smullen. Ik presenteer je de speculoos-cheesecake. Hij smaakt net zo lekker als ie eruitziet, kan ik je vertellen.
Pepernoten met de raarste smaken
Niets zo lekker als de oer-Hollandse kruidnoot. Een laagje chocolade eroverheen vind ik af en toe een heerlijke variant. Maar ze creëren tegenwoordig ook de raarste smaken voor de kruidnoten. Origineel is het in ieder geval wel.
Hier hoef je niet zo veel moeite voor te doen, je kan het gewoon kopen in de winkel. Ik heb het over sinterklaasthee. Ja, ook thee bestaat tegenwoordig geheel in thema. Als echte theeleut vind ik dit heel fijn.
Amerigo is er fan van en ik stiekem ook. De worteltaart. Lekker voor bij de chocolademelk bijvoorbeeld. Door de naam heb ik nog het idee dat ik een beetje gezond bezig ben deze weken. Maar schijn bedriegt moet ik heel eerlijk zeggen. Ik garandeer wel dat deze worteltaart verrukkelijk is. Goed om eens uit te proberen in plaats van de standaard slagroomtaart, lijkt mij.
We blijven even hangen in de taarten. Laten we eerlijk zijn: het is toch ook het perfecte toetje of hapje voor bij de koffie. Het is te delen met velen, variaties genoeg en het is feestelijk. Hier een recept voor een overheerlijke chocolade-cheesecake.
Smullen maar zou ik zeggen!