Het is nog lang geen sinterklaas, maar van deze cheesecake kun je blijven genieten.
Nu vond ik dit heerlijke recept voor deze speculoos cheesecake. Ja, speculoos én cheesecake. Dat wordt smullen. Sabine Koning heeft in haar kookboek de allerlekkerste cheesecake-varianten en de handigste tips voor de bereiding ervan. Zullen we alvast voorproeven?
Dit heb je nodig
Voor een taart met een doorsnede van 20 cm
Bodem
200 gr koffieleutjes
75 gr boter
Cheesecakebeslag
600 gr naturel roomkaas
125 gr crème fraîche
150 gr kristalsuiker
50 gr speculoospasta
1 el koek- en speculaaskruiden
1 tl vanilla-aroma
3 eieren + 1 eidooier
1 el maïzena
Decoratie
100 gr speculoospasta
Koffieleutjes
Ook nodig
Springvorm (doorsnede 20 cm), bakpapier, bak water voor in de oven, foodprocessor
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de hele springvorm met bakpapier. Zet ook het waterbad vast onder in de oven.
Maal de koffieleutjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediënten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crème fraîche, kristalsuiker, speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en vanillearoma romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maïzena. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.
Schep de volgende dag de speculoospasta in een steelpannetje en verwarm de pasta een klein beetje zodat de spread beter smeerbaar is.
Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de speculoospasta en decoreer de cheesecake met hele en verkruimelde koffieleutjes.
Eet smakelijk!
Cheesecake
Sabine Koning 9789046824559
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.
Fotografie: Nikita Holst
Leestip
Heb jij de kerstboom al staan?
Heb jij de kerstboom al staan?
Nee joh, dat kan toch pas na Sinterklaas? 59%, 61 vote
61 vote59%
61 vote
Mij niet gezien, ik houd niet van kerst. 28%, 29 votes