Chocolate mint cheesecake on pink cakestand

 

Dit heb je nodig

  • 150 g oreo-koekjes, gemalen
  • 45 g boter, gesmolten
  • 110 g basterdsuiker
  • 120 ml slagroom
  • 150 g melk chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 2 el cacaopoeder
  • 200 g roomkaas
  • 200 g  Pure chocolade

Chocolade cheesecake

 

Ik dacht laat ik deze week maar eens wat extra zoetigheid plaatsen. Het is al echt herfst, dus tijd om wat extra tijd door te brengen in de keuken. Heerlijk toch? Daarom dit keer een combinatie van twee heerlijkheden: chocolade en cheesecake. Gelukkig moet je eerst hard aan de slag voordat je het in je mond kunt stoppen.

 

Zo maak je het

Meng de koekjes met de boter en 1 eetlepel suiker. Druk het beslag goed aan in een bakvorm (18 cm) en zet het in de koelkast. Klop de room tot de zachte pieken zich vormen. Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe, dan de cacaopoedermix. Meng goed en zet opzij.

Klop de roomkaas en de rest van de suiker samen. Voeg de room toe aan het chocolademengsel en meng goed zodat het een mooi geheel word. Verdeel het mengsel boven op de gemalen koekjes. Plaats de taart in de koelkast en laat minstens een uur afkoelen.

 

Tot slot: de chocoladekrullen.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze weer stevig worden. Nadat de chocolade weer hard is geworden, schraap je krullen met een plamuurmes of met de kaasschaaf, het is maar net wat je fijn vindt.

 

Strooi de chocoladekrullen royaal over de taart, zoveel als je wilt.

 

Tip: chocoladekrullen kun je een tijd bewaren in een afgesloten doosje, dus maak altijd voldoende.

 

Eet smakelijk!