Franska’s pakjesavond

deel 3

 

Ik had laatst een reddende engel. Soms komen ze zomaar ineens op je pad. En dan gaat die engel nu dus ook nog iets leuks voor jou doen.

 

 

Omdat ik voor m’n verjaardag echt Toscaans wilde koken en maar niet aan de echte cantucci kon komen die je in Toscane altijd krijgt, liep ik vast. Ik wilde niet die brosse dingen die ze hier verkopen, die je zo doorbijt. Nee, de enige echte, die je in de vin santo doopt. Want zo hoort het. Een heerlijk simpel Toscaans dessert: glaasje vin santo, paar cantucci eromheen en dopen maar. Mmm…

 

Ik haal ze daar altijd bij de bakker, maar ja, dat was dus even te ver rijden. De echt Toscaanse vino santo had ik meegenomen. Aan de Google dus en zo kwam ik MariCase tegen. Zij leveren alleen aan winkels. Maar ja, twee dagen voor deadline, die winkel ging ik niet meer redden. Snel een berichtje gestuurd en hoppa, gelukt! Ik had ze met alleen amandelen, met amandelen en pistache en met stukjes chocolade erin. Werd zelfs een proeverij die avond.

 

Deze cantucci (of cantuccini) zijn van Antonio Mattei. Hij begon in 1858 zijn eigen winkel en fabriek in het Toscaanse Prato. Daar sloeg Antonio aan het bakken en verkopen van zijn producten, allemaal naar eigen recept. Prato is dus de plek waar hij de receptuur ontwikkelde voor wat een legendarische vondst zou blijken te zijn: de cantuccini. Een amandelkoekje dat niet meer weg te denken is in Italië.
 

 

Nou, toen ik toch in contact was, de site verder bekeek en zag dat er zulke mooie blikken waren van Mattei, dacht ik meteen aan jou natuurlijk, en jawel hoor, je kunt meegenieten, want Marike van MariCase was meteen enthousiast. En zo kreeg m’n pakjesavond ineens een Dolce-Vita-touch.

 

Er staat nu voor vijf winnaars een pakket klaar van een supermooi blikje, speciaal gemaakt voor het jubileumjaar van Antonio Mattei, met 125 gram Cantucci (€14,95 in de winkel) en nog twee echt Italiaanse cadeautjes erbij: Amarelli dropjes (€5,50 in de winkel)

 

 

 

Ik ben super-jaloers op je, want gek op die echte Italiaanse dropjes. Amarelli maakt ze al sinds 1731. En Leone pastilles (€2,50 in de winkel). Daar moet ik er altijd een zwikkie van mee hebben als ik in Italië ben. Alleen die leuke doosjes al…

 

Ben je net als ik gek op Italië? En wil je winnen?

 

Dan ga je nu naar Facebook en laat een reactie van hooguit twee regels achter. Die uiteraard bij voorkeur rijmen, want tja, het is maar een keer per jaar vijf december. Geen Facebook? Dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Geen rijmwoordenboek? Ik doe een suggestie: Cantuccini, da’s pas fini. En voor de echte Italiaanse drop, sta ik een uurtje eerder op. (Jaja, ik weet het, erg flauw.)

 

Succes!

 

En een dikke kus van Klaas de Sint dus.

Door: Franska

Afbeelding van Franska