Ik zat op Juliana’s stoel

 

 

Doordat onze Oranjes Italië-fans zijn, hebben ze bij mij natuurlijk een streepje voor. Ik ga er maar vanuit dat het wederzijds is. Porto Ercole, waar ze een huis hadden, (of nog hebben, volgens mij stond het te koop) staat nog steeds op m’n to-do-list. Ben ik nog niet aan toegekomen. Komt een keer goed.

 

Dankzij vriendin Joyce ben ik wel in Radda, in de Chiantistreek geweest, waar ik van haar moest eten in het favoriete ‘stamrestaurant’ van koningin Juliana. En er tegenover slapen. Gedaan. En ik moest vooral de ravioli eten en vragen of ik even in de keuken mocht kijken hoe Miranda (zo heette de eigenares en het restaurant trouwens ook) die maakte.

 

Hartstikke goeie tip. Leuk om te zien en ze waren verrukkelijk. Meteen een ravioliding in het dorp gekocht om ze thuis ook te maken. En nog wat servies. Want ik had nog maar een kast vol. Wordt trouwens heel vaak gebruikt. Dat ravioliding ligt na één keer gebruik nog steeds te wachten op de tweede keer. Komt allemaal goed als ik ineens zeeën van tijd heb. Even kijken wanneer dat precies is.

 

Intussen is het restaurant gesloten, maar de herinneringen blijven. Ik heb daar namelijk gewoon op de stoel gezeten waar Juliana altijd zat en van ‘haar tafel’ gegeten. Vertelde Miranda me zelf. Daar zal onze huidige koning vaak genoeg onderdoor gekropen zijn met z’n broertjes.

 

Radda blijft absoluut een aanrader, met of zonder Miranda. Al is het alleen al vanwege de heerlijke wijnen. Bijvoorbeeld Le Pergole Torte en de Montevertine . Niet te betalen, maar zo lekker…en zulke mooie etiketten. Daarnaast is het ook nog eens een schattig dorpje, waar de zwaluwen door de straat gieren.

 

Ik wil er ook snel weer langs, nadat ik van Monique hoorde over die fantastische winkel die ik niet ken…. Lees het hier. Radda, here we come! Oh nee, dat verstaan ze natuurlijk niet, die Radijzen. Ik bedoel: Radda, qui veniamo!

 

P.S. Voor de zekerheid toch maar even de contactgegevens van de wijnmaker:

 

Soc. Agricola Montevertine S.S.
di S. & M. Manetti & c.
Loc. Montevertine 1
53017 Radda in Chianti (Si)

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.