Met vlag
en wimpel!

 

Willemijn: Ga jij vandaag in plaats van naar de drukte de natuur in? Kijk dan eens wat je tegenkomt en misschien maak je dan aan het eind van de middag net zo’n soort slinger als ik voor Koningsdag maakte.

 

In een handomdraai maakte ik deze oer-Hollandse versiering voor aan de muur. Met koningsdag vind ik het vaak erg leuk om in huis ook iets koninklijks terug te laten komen, behalve in de oranje taartjes bij de koffie. Deze bloemenslinger is mijn vlag voor binnen! Rood, wit, blauw en een wimpel.

 

Je maakt hem zo: plak met MT-washi tape een stuk touw met een boog aan de muur en laat de uiteinden sierlijk vallen. Het rechter uiteinde van het touw liet ik bewust langer zodat ik er blaadjes van de gerbera aan kon rijgen om zo een wimpel te maken. Hang in de goede volgorde rode, witte en blauwe bloemen in een leuke combinatie van links naar rechts op. Ik koos voor twee verschillende rode bloemen, een bosje kleine witte soort en één tak (opgehangen aan zijn zijtak) met open blauwe bloemen. De afwisseling in robuuste, fragiele en luchtige bloemen zorgt voor evenwicht in het geheel. Net als in de vaas eigenlijk, waar je ook de ene tak langer laat en de fragielere bloempjes meer bij elkaar voegt. 

 

Bloemen v.l.n.r.: rode anemoon, rode tulp, witte sneeuwklokjes, blauwe ridderspoor, blaadjes van oranje gerbera

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Styling: Willemijn ter Hart Fotografie: Thijs ter Hart Portret: Marloes Bosch