Onverpakt graag

 

Ik ben gek op paaseitjes, maar niet op alle smaken!
Daarom koop ik ze bij de banketbakker, zonder papiertje erom.

 

 

Ik heb niks met Pasen, maar wel (heel veel) met paaseitjes.

 

Chocolade paaseitjes in zo’n gekleurd papiertje vind ik niks. Omdat ik nooit weet welke smaak erin zit. Tegenwoordig lijkt het wel mode om pure chocola in een blauw papiertje te doen en melkchocola in een rode. Daarvan raak ik in de war. Bij Tony’s Chocolonely kan ik dat nog wel hebben. Daar staat het tenminste in koeienletters op. Op de repen dan. Maar zo’n paaseitje in foliepapier… ik heb er heel wat een beetje opengepeuterd en stiekem snel weer teruggelegd omdat het mijn smaak niet was. Bovendien, zo’n eitje van harde chocola; net of je een stuk reep eet in de vorm van een ei… saai!

 

Ik verstop ze achter in de hoogste kast. Niet dat dat helpt

 

Paaseitjes koop ik altijd bij een goeie banketbakker. Onverpakt. Zo zie je tenminste wat je krijgt. En ze hebben vaak van die heerlijke romige ganache vulling. Daar vraag ik altijd om. Ganache met stukjes noot, nougat, karamel, ook lekker! Ik vraag bij alles wat erin zit. Voordat ik het weet ga ik met vijf kleine zakjes naar huis. Die verstop ik dan achter in de hoogste kast. Niet dat dat helpt. Onwillekeurig zoek ik mijn mooiste bordje uit de hoge stapels in de kast, daar leg ik dan een paar eitjes op. 

 

Voor bij de thee, na het eten, voor bezoek, tussendoor (veel tussendoor). Zo kan het gebeuren dat al mijn lievelingsbordjes en schaaltjes tevoorschijn komen als ondergrond voor de prachtigste, lekkerste eitjes. Ze zijn alweer bijna op. En het is nog lang geen Pasen.

 

Bordjes v.l.n.r.:

 

Met graan-dessin van Staffordshire aardewerk (van de rommelmarkt), schaal met blaadjes en besjes (gekocht in Radda in Chianti, Italië), met groen randje (rommelmarkt), met groene bloem (Koninklijke Tichelaar, ontwerp Hella Jongerius, niet meer in productie), met lelietjes van dalen van Royal Staffordshire by Clarice Cliff (van de brocantemarkt) , porseleinen mini schaaltje van Lowri Davies, gekocht bij The Otherist, ovalen schaal (gekocht in Radda in Chianti, Italië).

 

Die winkel in Radda in Chianti in Toscane (ten noorden van Siena), daar moet je echt naartoe als je in de buurt bent. Prachtig aardewerk, bijzondere beschilderde jurkjes en schoenen (klinkt een beetje eng misschien, maar deze zijn echt mooi), handgemaakte sieraden, meubels, lampen…

 

Decori neltempo Viale G. Matteotti 1, 53017 Radda in Chianti.

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.