7 redenen om nu naar Terschelling te gaan

 

Ik was er afgelopen pinksterweekend. Voor de zoveelste keer. En het is net als met Parijs of New York. Hoe vaker je gaat, hoe meer je eraan verslingerd raakt. Ik heb intussen – naast de prachtige natuur en fijne fietspaden – al heel wat favorieten. 

 

De eerste en belangrijkste reden om nu te gaan is natuurlijk Oerol. Dat hebben meer mensen ontdekt. Dus het is nog maar de vraag of je er nog bij kunt op het eiland. Maar het wordt wel superleuk. Iedereen was nu al enthousiast.

 

Sowieso wil ik voor deze 6 adressen elke keer weer terug:

 

1. De Walvis

Aan het groene strand. Heel leuke plek, lekker eten, mooi uitzicht.

 

2. Pand 26

Mijn favoriete winkel. Ja, ook op Terschelling kun je heel fijn shoppen. Ik heb er al veel weggesleept. En ze hebben gelukkig ook altijd lekker XL. Torenstraat 26 in West-Terschelling.

 

3. De ZandZeeBar

Bij Formerum over de duinen. Verboden in je mobiel te gluren hier. Dus… heb je zomaar ineens een gesprek met elkaar. En lekkere hapjes! Om 18.00 onverbiddelijk dicht.

 

4. Fraai

Nog even shoppen in de Torenstraat. Leuke dingetjes, leuke mode. Moet ik altijd even naartoe. Torenstraat 36 (meteen meepikken als je naar Pand 26 gaat).

 

5. Heartbreak Hotel

Dining-stijl-strandtent in Oosterend, helemaal aan de andere kant van het eiland. Lekker eindje fietsen en je waant je in Memphis, USA.

 

6. Eetwinkel ’t Lokaal

Neem vooral de worst met schapenkaas en een stukje oude schapenkaas mee. Mjam. Torenstraat 3, West-Terschelling.

 

En als je zelf nog tips hebt? Ik houd me van harte aanbevolen.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik. Haar: Isabella Greuter.

witte-balk-met-bol-franska