Al 66 keer geweest

 

 

Ik heb al eens een keer een oproep gedaan voor leuke plekjes, restaurant en winkeltjes in Italië. Nou, daar kwamen er zeker driehonderd op binnen, dus daar kan ik de rest van m’n leven mee vooruit. Maar toch blijf ik verzamelen. Je weet maar nooit.

 

Bijna niets leuker dan voorpret. Kwam ik ineens toevallig dit tegen: bijzonderplekje.nl. En wat zie ik? Het voorpretseizoen is geopend en franska.nl is genoemd als een vakantievoorpret-advies. En terecht natuurlijk, haha. Geintje. Ben er toch stiekem wel trots op.

 

Ze hebben ontdekt dat ik in een vorig leven waarschijnlijk Italiaanse ben geweest. Denk ik zelf ook weleens, want als ik het land binnenkom en bijvoorbeeld de eerste Agip-benzinepomp alleen al zie of de mensen Italiaans hoor praten, springen de tranen me prompt in m’n ogen. Thuis! Ik ben weer thuis.

 

Ik weet dat het overdreven klinkt, maar er is geen woord aan gelogen. En ik voel me in Nederland ook thuis, hoor. Maar daar in la Bella Italia toch net iets meer als een vis in het water. In dat artikel staan nog meer online voorprettips, dus wie weet vind je het leuk om daar ook even rond te struinen.

 

Zelf heb ik laatst ook nog een leuke ontdekt: Eminchilli. Die is eigenlijk het allerleukst op instastories. Gewoon even op je telefoon op het rondje met haar hoofd klikken, en je bent hatseflats ineens in Italië.

 

Buon viaggio!

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter