Floortje blijft hier

 

Noodgedwongen moest ze thuisblijven, maar Floortje Dessing ontdekte dat er ook in Nederland, soms zelfs om de hoek, de mooiste dingen gebeuren.

 

 

 

Vanwege de pandemie kon ze niet meer op reis. Voor het eerst in jaren was ze noodgedwongen maanden thuis in Amsterdam. Om niet bij te pakken neer te gaan zitten besloot ze op zoek te gaan naar mensen die ons in deze verwarrende coronatijden kunnen inspireren.

 

Voor het eerste seizoen van het programma Floortje blijft thuis, dat deze zomer is opgenomen, vond ze de meest bijzondere mensen die op te gekke plekken wonen of werken. Zo was er schaapsherder Riaan Strijdom op de Strabrechtse Heide, een omgeving die lijkt op de Afrikaans bush maar gewoon in Brabant ligt. Riaan laat Floortje zien hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn in een lege omgeving. Een beetje zoals je het ook in deze malle coronatijd met jezelf moet zien te redden.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Gids.tv (@gids.tv)

 

Inspirerende figuren dus, met net even een andere kijk op het leven. Buitenbeentjes misschien, maar in ieder geval mensen die een mooi verhaal kunnen vertellen over waarom ze voor het leven kozen dat ze nu leiden.

 

Wat me het meeste raakte was toen Floortje haar ouders bezocht. Ze bleef buiten voor het keukenraam staan terwijl ze via de telefoon met elkaar praatten. Ze waren zo dichtbij en toch zo verschrikkelijk ver weg. Handjes en kusjes tegen het raam. Het was zo herkenbaar.

 

Vanavond start het tweede seizoen en ook voor deze reeks vond Floortje fascinerende personen. Zoals kunstenaar Tim Hoekstra die op het strand van Zandvoort puur voor zichzelf met een hark en een touwtje in het zand de prachtigste tekeningen maakt. Hij start bij eb als het strand heel breed is. Daarna maakt hij met een drone beelden. Bij vloed verdwijnt het kunstwerk weer. Alsof hij het teruggeeft aan de zee.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Dutchbeachart (@dutchbeachart)


 

Floortje was betoverd door wat hij maakt. Maar ook zijn kijk op het leven is bijzonder. Ze wordt gelukkig van mensen die, zoals ze zegt ‘een soort van wijsheid in het leven hebben, en die zich niet gek laten maken door de huidige tijd en alles wat er gebeurt’.

 

Van corona zijn we voorlopig nog niet af, en dus moeten we er het beste van maken. En programma’s zoals Floortje blijft hier helpen daar een beetje bij.

 

Floortje blijft hier, vrijdag 27 nov 21.30 uur, NPO1

 

 

Bron: Helicon.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit