Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week gaat Niels (waarschijnlijk) op date met Frederique.

 
Is een magazine extra dik deze zomer? Dan komt er een mooie grote sticker op de voorkant om de aandacht daarmee te trekken! Voor een boek dat extra dik is, betaal je met plezier zelfs meer. Behang, beddengoed, soep; het is allemaal beter als het juist extra dik is. Er worden zelfs spullen ontwikkeld om zaken extra dik te máken. Een shampoo bijvoorbeeld die je haar dikker maakt. “Vet” heet dat zelfs tegenwoordig! En dat is heus bedoeld als compliment.
 
Maar hier op de dating-app werkt dat dus anders.
 
Ik ben nogal gezet, en hier geldt extra dik juist als een minpunt. Daten doe je namelijk met iemand die mooi is, en een dikker iemand wordt nooit gezien als mooi. Er is bij mij dus nooit een match, terwijl ik eerlijk gezegd al best een beetje gelogen heb over mijn postuur. Ik heb het ietsje minder erg gemaakt door er een paar pondjes af te jokken in mijn profielschets. Maar dat is eigenlijk niet zo slim. Ik kan nu in het echt alleen nog maar tegenvallen.
 
Maar ach, dat probleem dient zich nog niet aan, want er is dus nooit een match.
 
Ik ga waarschijnlijk ook nooit iemand in het echt ontmoeten, en daarom zit ik voor de zoveelste keer alleen in de kroeg en weer moederziel alleen te swipen. En tijdens dat swipen zie ik alleen maar mooie mensen langkomen op mijn scherm. Bah.
 
Niemand heeft dat pondje-méér, lijkt ‘t wel. Of zouden zij ook allemaal een kilootje of wat hebben weggelaten van de werkelijkheid? En wat me trouwens ook nog opv… Hé, wat zit die vrouw aan de bar toch steeds naar me kijken?! Ik word een beetje ongemakkelijk van haar. Ze zit maar naar me te loeren. Elke keer als ik opkijk, kijkt ze me recht in de ogen en went daarna snel haar hoofd weer af! En ik kijk best vaak op, om te checken of ze nog zit te turen.
 
Hmmm, zou zij dan hetzelfde denken van mij?
 
Ze ziet er trouwens leuk uit! Lekkere bolle wangen en een goeie kont! En oh, ze lacht nu naar me. Wat een leuke vrouw!
 
Nou? Zal ik het maar doen dan? Zal ik vragen of ze iets wil drinken?
 
Gut, wat eng is dit zeg. En wat een ouderwetse manier!

 

 

 

Niels’ naam is vanwege privacy gefingeerd.
Zijn echte naam is bekend bij de redactie.