Even langs Panzano in Chianti

 

 

 

Moet je dat wel doen? Vraag ik me af. Een adres delen voordat je het zelf gecheckt hebt? Ach! Hoezo ook niet. Ik zag er nu ineens eentje waarvan ik dacht: typische toffe tussenstop voor de heen- of terugreis. In de Chianti-streek. Dus dat moet wel goed zitten. Komt-ie: www.dariocecchini.com.

 

Zo af en toe zit ik namelijk tussendoor aan vakantievoorpret en -planning te doen. Lekker snuffelen her en der of ik nog iets tegenkom, en dat ik graag eens zou willen doen of zien, onderweg naar de vaste stek in Toscane. Dit schijnt echt een toppertje te zijn. Een slager zoals je die je nergens anders vindt, ongelofelijk enthousiast, met ook nog eens de allerlekkerste finocchiona (salami met venkel). Alleen dat al wil ik testen, want ik ken nogal lekkere soorten. Maar er kan meer daar bij die meneer. Hij kookt ook, je kunt er zelfs reserveren. En hij is alleen gesloten op 25 december. Mooi toch? Nog even een hotelletje in de buurt zoeken en ik ben klaar. Mocht je er eerder komen dan ik, laat je me dan even weten hoe het was?

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.